Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Muhtemelen 2017 sonu gibi ilk etap, yani havaalanı ile Akyazı arasındaki bölgenin adım adım yapılması, Trabzon'un gündemine gelmiş olacak." dedi.

        Gümrükçüoğlu başkanlığında Trabzon Büyükşehir Belediyesi binasında düzenlenen "Hafif raylı sistem" toplantısında, kente kazandırılacak hafif raylı sistem bütün detaylarıyla ele alındı.

        Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Gümrükçüoğlu, Trabzon'a raylı sistem kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

        Gümrükçüoğlu, kentte yatay hat boyunca raylı sistem proje çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, "Bu projeler önceki açıklamalarımda da belirtmeye çalıştığım gibi Havaalanı-KTÜ C Kapısından itibaren Akyazı bölgesini içerecek şekilde detaylandırılıyor. Proje hazırlığı bakımından ise Akyazı'dan Akçaabat ilçesine kadar ve Havaalanı-KTÜ C Kapısı istikametinden Yomra ilçesine kadar bu mesafenin hepsini kapsayacak şekilde proje hazırlığı devam ettirilecek." diye konuştu.

        - "Çok daha güzel bir Trabzon düşünüyoruz"

        Raylı sistem inşaatının da 2017 sonunda başlamasını planladıklarına işaret eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

        "Muhtemelen 2017 sonu gibi ilk etap, yani havaalanı ile Akyazı arasındaki bölgenin adım adım yapılması Trabzon'un gündemine gelmiş olacak. Bu konuda projeler tamamlandıktan sonra kamuoyuna tüm bilgiler iletilmiş olacak ve kamuoyunun, meslek kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, halkımızın bu konudaki talepleri dikkate alınacak. Bu konudaki yol haritasını, yolculuk sayısının artması, toplu taşımanın gerçekleştirilmesinin yanında Kanuni Bulvarı'nın da hizmete girmesinden sonra dikey hatlarda gerek otobüs taşımacılığının, gerekse dolmuş minibüs taşımacılığının da daha ulaşımı kolaylaştırıcı ve zaman tasarrufu sağlayacak tarzda Trabzon'umuzun günlük hayatına ve yazın nüfusu çok artan şehrimizde hizmet verilebilir hale getirilmiş olacaktır."

        Gümrükçüoğlu, çok daha güzel bir Trabzon düşündüklerini vurgulayarak, ileriki yıllarda bölgeye, ülkeye ve dünyaya daha güzel bir Trabzon bırakacaklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler