Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri, İstanbul'da yaşanan terör saldırısını protesto etti.

        Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi önündeki programda, saldırıda şehit olanlar için dua edildi. Öğrenciler, daha sonra saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

        Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, hain terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınadıklarını vurgulayarak, "İnşallah hainlerin sonu olur." ifadesini kullandı.

        Üniversite gençliğinin her zaman ülkenin varlığı, birliği ve bölünmezliği noktasında hassas davranması gerektiğine dikkati çeken Karaman, şunları söyledi:

        "Gençler, milli ve manevi değerlerine bağlı olmalıdır. Bun anlamda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin gençleri, her zaman hassasiyet gösteriyor. Bu anlamda öğrencilerimizi her zaman destekleyeceğiz. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, ülkemize sahip çıkmalıyız. Ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Gençlerimizin bu konuda birlik içinde olması gerekir. Ülkemizin bölünmezliği, bayrağı ve birliği anlamında tek vücut olup, ülkemize saldıranlara karşı mücadele etmemiz gerekiyor."

        Üniversitenin Öğrenci Derneği Başkanı Sadık Kandemir ise alçak saldırıyı kınadıklarını belirterek, "15 Temmuz'da, kalkışmaya büyük bir direnişle karşılık veren Türk milletinin sırtının yere gelmeyeceğini bir kez daha anlayan bölücü hainler, şimdi de canlı bombalarla haince planlar yapıyor. Haince yapılan saldırılarla, kalleşçe kurulan tuzaklarla milleti yıldırmaya çalışıyor. Yılmayacağız ve yıkılmayacağız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler