Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR (AA) - İstanbul'daki terör saldırıları Mardin, Bingöl ve Batman'da lanetlendi.

        Mardin Adliyesi önünde toplanan adliye çalışanı bir grup, terör saldırılarında şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

        Türk Haber-Sen Mardin Temsilcisi Şeyhmus Kanat, adliye çalışanları olarak terörü lanetlediklerini söyledi. Kanat, "Hepimiz polisiz ve polisin yanındayız." dedi.

        Türk, Kürt, Alevi, Sünni herkesin kardeş olduğunu belirten Kanat, "Birliğimiz ve beraberliğimiz devam edecektir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır." ifadelerini kullandı.

        Basın açıklaması sırasında grup sık sık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz polisiz", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

        Terör saldırıları Kızıltepe ilçesinde de sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerince kınandı.

        - "Dış güçlerin desteğiyle yapılmıştır"

        Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı İbrahim Bahadur, terörün yine karanlık yüzünü gösterdiğini söyledi.

        Bahadur, yaşanan acı olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Ülkemizin kalkınması, yaptığı yatırımları dış güçleri etkilemektedir. Dış güçler buna müdahale etmek için yine bu terör eylemlerini piyasaya sürdüler. Bombalı saldırı dış güçlerin desteğiyle ve yerli taşeronların eliyle yapılmıştır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Saldırı hangi terör örgütünden gelirse gelsin halka yapılmış bir zulümdür ve bunun karşısındayız." ifadelerini kullandı.

        Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

        Saldırıların dış güçlerinin oyunu olduğunu söyleyen Öz, "Dış güçler Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Türkiye’deki piyonlarını kullanıyorlar. Allah inşallah onlara fırsat vermeyecek." diye konuştu.

        - Servis araçlarından tepki

        Mardin'in Midyat ilçesinde servis şoförleri konvoy oluşturarak İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

        Midyat-Mardin karayoluna servis araçlarıyla gelen şoförler, Türk bayrakları ile donattıkları minibüslerle korna çalarak ilçede tur attı. Konvoya bazı vatandaşlar da araçları ile katılarak destek verdi.

        Şoförlerden Sultan Akar, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını anlattı. Devletin yanında olduklarını, saldırıya da tepkilerini göstermek için şoför arkadaşları ile bir araya geldiklerini belirten Akar, terörün her türlüsünü kınadıklarını aktardı.

        - Bingöl'de tepkiler

        Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) öncülüğünde Yenişehir Mahallesi'ndeki Saat Kulesi önünde bir araya gelen dernek üyeleri ve vatandaşlar, terör örgütü PKK'yı lanetledi.

        Ellerinde Türk bayraklarıyla "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan grup adına açıklama yapan BİŞHAK Başkanı Naim Tan, saldırıyı kınadı.

        "Teröre lanet okumak, polisimizin, devletimizin yanında olduğumuzu bütün dünyaya haykırmak üzere toplandık." diyen Tan, şöyle devam etti:

        "Terör örgütü mensupları ile onlara yardım ve yataklık eden iş birlikçilerini de kınıyoruz. Bu terör örgütleri taşeron örgütler. Bunlar, birilerinin ellerini yakmamak için kullandığı maşadan ibarettir. Bunlar 30 yıldır terör örgütleriyle bizleri köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. 30 yıldır beceremediklerini 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmeye çalıştılar. Tanklarıyla, toplarıyla, tüfekleriyle ve jetleriyle geldiler ama başaramadılar. Diz çöktürmeye çalıştıkları bu aziz milletimizin önünde bir kez daha diz çöktüler. Baktılar ki halkımız, devletine, milletine, Cumhurbaşkanı'na sahip çıkıyor ve asla bunlara boyun eğmiyor, bu alçak, hain, kalleş saldırıyı yaptılar."

        Protestoya, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

        - "Polisimizin her zaman yanındayız"

        Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi Başkanı Suat Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'yi ve insanları hedef alan menfur saldırıyı kınadıklarını belirtti.

        Saldırı nedeniyle büyük acı duyduklarını dile getiren Özdemir, saldırının Türkiye'deki tüm kesimleri hedef aldığını kaydetti. Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Özdemir, "Millet olarak iş adamıyla sanatçısıyla sporcusuyla esnafıyla siyasetçisiyle işçisiyle öğrencisiyle hep birlikte polisimizin destekçisiyiz. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin her zaman yanındayız. Bu saldırılar ne polis teşkilatımızı ne de milletimizi sindiremeyecektir." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler