Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk Kızılayı ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu arasında Suriyeli sığınmacıların giyecek ihtiyaçlarının karşılanması konusunda protokol imzalandı.

        Türk Kızılayı Etimesgut Yerleşkesi'nde protokol imza töreni düzenlendi. Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı olarak daha fazla ihtiyaç sahibi Suriyeliye ulaşmak için çaba harcadıklarını belirtti.

        Suriyelilere kampların içinde beş öğün yemek verildiğini kaydeden Tan, "Ne kadar ihtiyaçları varsa devletimiz ve Türk Kızılayı tarafından karşılanıyor. Bizim amacımız, Kilis kampı dışındaki Suriyelilere de yardım etmek." dedi. Tan, imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda kamp dışındaki ihtiyaç sahibi Suriyelilere daha fazla giyecek temin edileceğini söyledi.

        Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de federasyonun 24 dernek, 8 bin civarında üye ve 800 binin üzerinde çalışana sahip bir organizasyon olduğunu anlattı.

        - "Tayvan'dan destek alıyoruz"

        Kızılay'ın Güçpınar Kampı için geçen ocak ayında 50 bin parçalık ürün ile yardımda bulunduklarını ifade eden Öztürk, "Bu kampta Tayvan'dan destek alarak, Tayvanlı dostlarımız ve üreticilerimizle birlikte topladığımız, çocuk giysilerinin ağırlıkta olduğu giysi desteği yapmıştık. Her yıl tekrarlanması için bugün burada bu imzayı atıyoruz ve şubatta yine desteğimizle Kızılaya katkı sağlayacağız." şeklinde konuştu.

        Öztürk, Kilis dışındaki Suriyeli sığınmacılara da yardım yapmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

        "Kamp dışındaki Suriyelilerin ciddi anlamda ihtiyaçları, yiyecek, giyecek, barınma ve korunma sorunları olduğunu görüyoruz. Bunun için Kızılay'dan lojistik destek rica ettik, onlar da kabul etti. 24 derneğimizle beraber her yıl geleneksel olarak ihtiyaç duyulduğu an değil ihtiyaç duyulmadan önce giysi ve kan kampanyaları düzenlemeyi planlıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler