Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Oğuzhan Duyar, memleketi Konya'nın Hüyük ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Karayoluyla memleketi Hüyük ilçesine getirilen 20 yaşında şehit olan Duyar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Göçeri Mahallesi'ndeki dedesi Hasan Duyar'ın evinin önünde tekbirlerle karşılandı.

        Şehit Duyar'ın cenazesi araçtan indirilmeden helallik alındı. Evin önünde bulunan bazı şehit yakınları da gözyaşlarına boğuldu. Bunun üzerine şehit yakınları, "Ağlamayın, hainleri sevindirmeyeceğiz" diyerek birbirlerine telkinde bulundu.

        - Şehidin annesi törene oğlunun polis montuyla katıldı

        Şehidin cenazesi daha sonra polis mangası tarafından alınarak omuzlarda mahalle mezarlığına götürüldü.

        Oğlunun polis montunu giyen anne Nuran Duyar, oğlunun tabutun önündeki fotoğrafına bakarak, "Dimdik ayaktayım oğlum, annen dimdik ayakta." diyerek gözyaşı döktü.

        Tabuta sarılan Duyar, "Senin ne kadar çok sevenin varmış güzel kuzum. Annem, inşallah onlar ettiklerini bir gün bulacaklar. Yavrum, sen huzurlu uyu." diyerek ağladı.

        - "Sen huzurlu uyu, oldu mu benim güzel meleğim"

        Nuran Duyar, tabutun yanına gelen babası Ömer Yaylı'ya da "Yavrunun yavrusu gitti baba" diyerek sarıldı ve ağladı. Tekrar tabuta sarılan acılı anne, "Annem o kadar güzel kokuyorsun ki. O kadar güzeldi ki gülümsüyordu annesine. İnşallah yapanların yanına koymayacağız. Sen huzurlu uyu, oldu mu benim güzel meleğim. Selametle git yavrum. Dualarım her zaman seninle annem." dedi.

        Dede Ömer Yaylı ise torununun tabutuna sarılırken, "benim kara koçum" diyerek gözyaşı döktü. Güçlükle ayakta durabilen baba Metin Duyar da gözyaşlarını tutamadı.

        Şehit Oğuzhan Duyar'ın cenazesi daha sonra mahalle mezarlığı önüne kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da aileye taziyelerini ileterek, Türk bayrağı hediye etti.

        Cenaze törenine, Bakan Elvan'ın yanı sıra AK Parti Konya milletvekilleri, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        - Bakan Elvan'ın şehit ailesine ziyareti

        Lütfi Elvan, buradaki törenin ardından Seydişehir ilçesinde bugün toprağa verilen şehit polis memuru Emre Horoz'un ailesini ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın taziye dileklerini şehidin ailesine ileten Elvan, daha sonra şehidin 7 ay önce dünyaya gelen ikiz çocukları Erva ve Elif'in bulunduğu eve gitti.

        Burada şehidin eşi Nazife Horoz ile görüşüp başsağlığı dileyen Bakan Elvan, şehidin ikiz çocuklarını kucağına alarak sevdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler