Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, mahalle muhtarları ile birlikte, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) faaliyetleri ile ilgili düzenlenen çalıştaya katıldı.

        Ergene ilçesi Ulaş Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini belirterek, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ta güvenlik güçlerine karşı yapılan bombalı terör saldırısını bir kez daha kınadığını söyledi.

        Albayrak, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'nin Ergene ilçesiyle ilgili projeleri hayata geçirdiğini ve yapılacak olan çalışmalara vatandaşların duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade ederek, ''Bölgeye çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Ergene, Çorlu ve diğer ilçelerimize eşit mesafede çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimizin ve ilçe belediyelerimizin gerek duyduğu projeleri tek tek hayata geçiriyoruz.'' dedi.

        Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'nın da katıldığı programda, TESKİ'nin Ergene ilçesinde gerçekleştirdiği çalışmalar değerlendirilirken, yetkililer devam eden çalışmalar hakkında mahalle muhtarlarına kapsamlı şekilde bilgi verdi.

        - CHP Gençlik Kollarından Emniyet Müdürü Efe'ye ziyaret

        CHP Çorlu Gençlik Kolları, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe'ye taziye ziyaretinde bulundu.

        Ziyarette, CHP'liler İstanbul'da yaşanan hain terör saldırını kınadıklarını ve burada şehit olan emniyet mensupları için Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulunduklarını belirti.

        CHP Çorlu Gençlik Kolları Başkanı Anıl Aktaş, "Türk Polis Teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun. Bu ülkede böyle kahraman evlatlarımız şehit olurken üzülmemek elde değil. Milletimiz sağduyu ve soğukkanlılıkla teröre prim vermeyecektir. Onlar ölümlere, şehitlere alışmış bir toplum yaratmak istedikçe, biz inadına birliğimizden beraberliğimizden ödün vermeden teröre de, ölümlere de alışmayacağız.'' dedi.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Efe, Gençlik Kolları Başkanı Aktaş ve beraberindekilere teşekkür etti.

        - AK Parti Kadın Kollarından danışma toplantısı

        AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, danışma toplantısı düzenledi.

        İlçedeki bir restoranda Kazımiye Mahallesi'ndeki partili kadınlara yönelik düzenlenen toplantıda, mahalle bazında yapılan ve yapılması gereken çalışmalar konuşuldu.

        Kadın Kolları Başkanı Dilek Aktolun, küresel ekonomik dalgalanmaların önüne geçmek için Hükümetin bir dizi önlemler aldığını söyledi.

        Son günlerde dolarda meydana gelen artışın önüne geçme noktasında halkın sergilemiş olduğu tavrın takdire şayan bir hareket olduğunu belirten Aktolun, bölgesinde güçlü ve söz sahibi olan bir Türkiye'nin olmazsa olmazları arasında yer aldığını söyledi.

        Aktolun, sözlerine şöyle devam etti:

        ''Biz ülke olarak Suriye'nin ulusal ve toprak birliğinin değişmesini değil, yaşanan insanlık trajedisinin son bulmasını ve barışın gelmesini istiyoruz. Rusya ile olan yakın işbirliğimizdeki temel amaç, kan dökülmesinin önlenmesi ve bir an önce barışın galip gelmesidir. Bugün Halep'te yaşanan zulmü ve insanlık dramını görünce geceleri yastıklarımıza başlarımızı rahat koyamaz olduk. Unutulmamalıdır ki bizler de birer anneyiz, ablayız, kardeşiz ve çocuğuz. Yanı başımızda bir ülkede bunlar yaşanırken, günahsız çocuklar canlarını kaybederken, suçsuz ve günahsız insanlar evlerinden yurtlarından olurken bizler sıcak yuvalarımızda kendi evlatlarımıza gönül rahatlığıyla sarılamaz olduk. Namlunun ucunda hayatlarını sürdürmeye çalışan din kardeşlerimiz böylesi tarif edilemez bir acıyı yaşarken, kendi iç muhasebemizi yapıp bu yaşanılanlara sessiz kalmamamız, hakkı ve hakikati söyleme cesaretinden geri durmamamız gerekir.''

        Toplantıda daha sonra bilgi alış verişlerinde bulunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler