Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Cizre ilçesinde Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

        Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde çalışan personeli olası bir afet ve acil duruma hazırlamak, bilinçlendirmek ve ekip çalışmasının bilincini pekiştirmek amacıyla yapılan yangın ve tahliye tatbikatı, hastane yöneticilerinin ve çok sayıda personelin katılımıyla yapıldı.

        Hastanenin sivil savunma birimi tarafından hazırlanan senaryo gereği hastanenin bodrum katı girişinde çıkan yangında "kırmızı kod" alarmı verildi.

        Hastane itfaiye, kurtarma ve emniyet kılavuz servislerinin olaya müdahalesi ve tahliyesi itfaiye ve ilgili personeller gelene kadar devam etti.

        Ekipler tarafından hastane bahçesinde kurulan sahra çadırına çeşitli sevk, tahliye ve kurtarma yöntemleri kullanılarak müdahaleleri yapılmak üzere personellerin binadan tahliyesi yapıldı.

        Hastane çocuk servisi, çocuk yoğun bakım ünitesi, erişkin yoğun bakım ünitesindeki hastalar da ivedi bir şekilde tahliye edildi.

        Arşiv deposundaki önemli dosyalar da yangına karşı hastane dışına güvenli bir yere çıkarıldı.

        Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Hidayetullah Erzen, bu tatbikatın amacının afet ve acil durumlarda personelin krize ivedi ve planlı bir şekilde müdahale etme kabiliyetini hem test etme hem de bu konuda eksiklerini görmek olduğunu söyledi.

        Bugün de başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini kaydeden Erzen, emeği geçen personellere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler