Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'un Tekman ilçesinde, terör örgütü PKK adına sığınak yaptıkları, ambulans kaçırdıkları, örgüte eleman sağladıkları ve mühimmat temin ettikleri öne sürülen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Tekman ilçe yöneticilerinden Mustafa Dağ'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Şakir Köse, Mustafa Dağ ve Abdullah Çiçek ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Boran Bingöl ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Mehmet Doğan ise duruşmaya katılmadı.

        Sanık Dağ, yaptığı savunmada, mezralarına gitmeleri dolayısıyla kendilerine karşı kin beslendiğini öne sürerek, o civarda yaşanan tüm olaylardan kendilerinin sorumlu tutulduğunu dile getirdi.

        Diğer tutuklu sanıklar da önceki beyanlarını tekrar ederek, suçsuz olduklarını savundu.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        - İddianameden

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Tekman ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde 15 Eylül 2015 tarihinde yapılan "Çelik 20 Operasyonu"nda elde edilen dokümanlardan bu kişilerin örgüt adına faaliyetlerde bulundukları ve diğer teröristlerin barınma ihtiyacını karşıladıklarının anlaşıldığı, zanlıların kullandığı araçta bulunan terör örgütüne ait mavi renkli bir künye/sicil defterine kayıt edilen kişinin "silahlı milis" olduğu anlamına geldiğine işaret ediliyor.

        İddianamede, örgüte ait gelir giderlerin yazıldığı bir başka defterin de ele geçirildiği anlatılarak, soruşturma kapsamında ilçede faaliyet gösteren DBP'nin binasında yapılan aramada, terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda patlayıcı madde, örgütsel doküman, resim ve flamalar ele geçirildiği kaydediliyor.

        Haklarında yasal işlem başlatılan DBP'lilerden partinin Tekman ilçe yöneticilerinden Mustafa Dağ'ın sosyal paylaşım sitesinden terör örgütü PKK lehine çok sayıda propaganda içeren paylaşım yaptığının tespit edildiği bildirilen iddianamede, ilçedeki Hamzanlar Mahallesi Doğruyol mezrasında jandarmanın arama köpekleriyle yaptığı operasyonda, terör örgütleri mensuplarınca kış üstlenmesi amacıyla yapımı kısmen tamamlanmış, girişleri ağaç dalları ve taşlarla kapatılmış üç mağara ve bir metre ebatlarında barınma maksatlı yeraltı sığınağının tespit edildiği bildiriliyor.

        Bu sığınak ve mağaralarda bol miktarda gıda, inşaat ve tıbbı malzeme ele geçirildiğine işaret edilerek, sanıklardan Mustafa Dağ'ın, Mehmet Şakir Köse ve Abdullah Çiçek'in yaz aylarında ikamet ettikleri Köşk mezrasından yaya olarak bin 200 ve bin 300 metre uzaklıktaki sığınağa giderek bu sığınağın yapımı, inşaat aşamasında ve içeride bulunan malzemelerin temininde teröristlerle hareket ettikleri ve Mustafa Dağ'ın Kırıkan Jandarma Karakol baskını, Aras EDAŞ'a ait aracın kaçırılması, 112 Acil Servis ambulansının kaçırılması olayına karıştığı aktarılan iddianamede, diğer tutanakta Mustafa Dağ'ın terör örgütüne eleman topladığı ve mühimmat taşıdığı ifade ediliyor.

        Sanıklar Mustafa Dağ, Mehmet Şakir Köse, Abdullah Çiçek, Boran Bingöl ve Mehmet Doğan'ın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler