Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilis-Gaziantep hattında yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarının sürücüleri, İstanbul'daki terör saldırılarına tepkilerini araçlarına siyah kurdele bağlayarak gösterdi.

        Minibüs İşletmecisi Murat Kilimci, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'daki üzüntü verici olayın ardından, tepkilerini göstermek amacıyla, toplu taşıma araçlarına siyah kurdele bağladıklarını belirtti.

        Milletin birlik ve bütünlüğünün kendileri için her şeyden önce geldiğini anlatan Kilimci, her zaman emniyet mensuplarının yanında olduklarını vurguladı. Kilimci, "Bu terör eylemleriyle Türk milletini yıldıracaklarını zannediyorlar ama yanılıyorlar. Türk milleti büyük bir ulustur ve hiç bir şekilde bu terör eylemleriyle sekteye uğramayacaktır. Millet büyüktür, maksatlarına ulaşamayacaklar." diye konuştu.

        Devletin yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyleyen Kilimci, şehit ve gazi ailelerinden hiçbir şekilde ücret talep etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

        Minibüs şoförlüğü yapan Süleyman Durak da "Canımızla kanımızla her zaman askerimizin polisimizin yanındayız. Terörü lanetliyor ve kınıyoruz. Her zaman için Türk milletinin yanındayız. İnşallah terör umduğuna ulaşamaz." dedi.

        - Kahramanmaraşspor'dan ziyaret

        Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan ve kulüp yönetiminde yer alanlar, İl Emniyet Müdürülüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürülüğünü ziyaret ederek Şube Müdürü Tahsin Tunç'a başsağlığı diledi ve Kur'an-ı Kerim ile Türk bayrağı hediye etti.

        Ceyhan, ziyarette yaptığı konuşmada, çevik kuvvet polislerinin ve diğer tüm polislerin vatan uğrana canlarını verdiklerine işaret etti. Her zaman güvenlik güçlerinin yanında olduklarını ifade eden Ceyhan, "Vatan, millet, bayrak bizim için vazgeçilmez değerlerdir. 'Mevzu vatansa gerisi teferruattır' diyorum. Bizim kutsal kitabımız olan Kur'an- Kerim'i çevik kuvvete hediye ediyorum. Allah'ım sizi her türlü vatan hainliklerinden korusun." şeklinde konuştu.

        - KMTSO Meclis Başkanı Öksüz'den kınama

        Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırılarını lanetledi.

        Bu tür olayların kardeşliğe zarar vermeyeceğini, çöküntü içinde olan çevrelerin bu yola girdiğini belirten Öksüz, "Saldırıların amacı ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yöneliktir. Şerden, kandan ve kaostan beslenen bu hainler asla emellerine ulaşamayacaklardır. Ülkemizin neresinde olursa olsun huzurumuzu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. İstanbul'da polislerimizi ve sivilleri hedef alan hain saldırıyı nefretle kınıyor, milletimize baş sağlığı diliyorum." dedi.

        Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz başkanlığındaki grup da İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ve çevik kuvvet personeline Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı armağan etti.

        Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Emniyet Müdürlüğüne vekalet eden Komiser Yardımcısı Ayhan Aslangil’i ve polis memurlarını ziyaret ederek, taziyelerini iletti. Şehitlerin, peygamberlerden sonra en yüce makama ulaştıklarını vurgulayan Güven, şehitler sayesinde bayrağın dalgalandığını, vatanın bütünlüğünün korunduğunu, devletin varlığını sürdürdüğünü söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler