Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığı ile verilecek 50 bin lira faizsiz krediden KOBİ'ler, küçük işletmeler, esnaflar ve orta ölçekte işletmelerin yaralanacağını bildirdi.

        Topaktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz verilecek kredinin esnafa olumlu yansıyacağını belirtti.

        Esnaf ve KOBİ’lere yönelik olarak ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi amacıyla "İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği" uygulaması planlandığını ifade eden Topaktaş, bu kapsamda esnaf ve KOBİ'lere 50 bin lira kredinin, bankalar üzerinden kullandırılacağını bildirdi.

        Faizsiz krediden yararlanmak isteyen esnafların KOSGEB beyannamelerinin güncel olması gerektiğini vurgulayan Topaktaş, şunları kaydetti:

        "Programdan yararlanmak isteyen bütün esnaf ve KOBİ'lerimiz bir an önce KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmaları gerektiğinin önemle altını çizmek istiyorum. Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredinin üst limiti 50 bin lira olacak ve bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesinin ise ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ay faizsiz olarak geri ödenecek. Başvurular 19 Aralık'ta başlıyor. Bu desteğin esnaflarımıza ve sanatkarlarımıza nefes aldıracağını ve rahatlatacağını ifade etmek istiyorum. Değerli üyelerimizin muhasebecilerinden alacakları 2015 yılı mali bilanço ve varsa 2015 SSK işçi hizmet dökümleri ile Esnaf Odamıza uğramaları halinde KOSGEP veri tabanlarının güncellenmesinde ve kendi kullanmalarında elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler