Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - İnebolu ilçesinde, Mevlana Haftası dolayısıyla "Mevlana ve İnsan Sevgisi" konferansı düzenlendi.

        İnebolu İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından İstiklal Yolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda "Mevlana ve İnsan Sevgisi" konulu konferans düzenlendi.

        Konferansta konuşan Kastamonu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir, her yıl 10-17 Aralık tarihlerinin Mevlana Haftası olarak kutlandığını hatırlattı.

        Mevlana Haftası'nın insan sevgisini ve muhabbeti hatırlattığını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

        "Anadolu Türklere yurt olalı çok acılar gördük, çok acılar yaşadık, çok sıkıntılar yaşadık ve hala da yaşamaya devam ediyoruz. Mevlana'nın yaşadığı 13. yüzyıl da çok sıkıntılı, çok büyük badirelerin yaşandığı bir dönemdi. Moğol istilası vardı, Anadolu Selçuklu Devleti parçalanmıştı. Böyle bir kaos ortamında Anadolu’nun ortasında Konya’da Mevlana Celaleddin'in oturması ve oradan Anadolu insanına ve ardından da o engin hoşgörüsüyle tüm insanlığa söyleyecekleri vardı. İnsan hangi durumda olursa olsun, hangi zorluklar, hangi badireler içerisinde olursa olsun insanlığından ödün vermemelidir. İnsanlığından ödün vermemesi de Rabbiyle olan bağını kuvvetlendirmesinden geçiyor. İşte Mevlana Celaleddin bunu Mesnevi'sinde 'aşk' kelimesiyle ifade ediyor."

        Ney dinletisinin sunulduğu programda, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler