Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, "Halep'teki mağdur ve mazlum insanların acıları ve sıkıntılarının bir an önce bitmesi için Türkiye elinden gelen gayreti gösteriyor." dedi.

        Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme ile Göç İdaresi genel müdürlükleri iş birliğiyle yabancı uyruklulara yönelik düzenlenen Türkçe kursuna katılan 108 Suriyeli için sertifika töreni düzenlendi.

        Vali Köşger, Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki törende, Suriyeli vatandaşların Türkçeyi öğrenmelerinin çok faydalı olacağını söyledi.

        Halep'te yaşanan drama değinen Köşger, "Sizlerin acılarını paylaşıyoruz. Halep'teki mağdur ve mazlum insanların acıları ve sıkıntılarının bir an önce bitmesi için Türkiye elinden gelen gayreti gösteriyor. Bizi 100-200 yıl önce birbirimize düşürdüler, böyle bir manzara ortaya çıktı ve şimdi de onun farklı bir versiyonunu deniyorlar." ifadelerini kullandı.

        Bingöl Göç İdaresi Müdürü Murat Attila ise kentte 800 Suriyelinin ikamet ettiğini, 300 de Kuzey Iraklı öğrencinin Bingöl Üniversitesinde eğitim gördüğünü söyledi.

        Iraklı üniversite öğrencisi Bijar Muhammed, Türk milletinin merhametli ve yardımsever olduğunu belirterek, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

        Konuşmaların ardından Vali Köşger, Türkçe kursuna katılan Suriyelilere sertifikalarını verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler