Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da, "Milyonlar Ordu'yu Paylaşıyor” projesi kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

        Kentin tarihi, turistik ve kültürel tanıtımının yapılması amacıyla başlatılan proje doğrultusunda, şehrin doğal güzelliklerinin sosyal medyada paylaşılmasıyla turizme katkı sunması hedefleniyor.

        Ordu Valiliği ve Ordu Kuzeydoğu Fotoğrafçıları Derneği (KUDOF) işbirliğiyle gerçekleştirilen sergide, dernek üyesi fotoğrafçıların objektifine yansıyan 52 kare yer alıyor.

        Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Fuaye Salonu'nda düzenlenen sergi açılışında yaptığı konuşmada, projenin, turizm hareketliliği açısından tanıtım faaliyetlerine katkı sunulması için başlatıldığını söyledi.

        Her açıdan Ordu'yu tanıtmak istediklerine dikkati çeken Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

        "Çünkü Ordu, tanıtılmaya layık güzellikleri bünyesinde taşıyor. Tanıtımın da en güzeli bu tür fotoğraf, videolarla görsel şölen sayılabilecek manzaraları sosyal medyada, televizyonda, basında paylaşmak. İnsanlar artık nereyi gezip görmek istediklerinde gördükleri görüntülerle karar veriyor. Sırt üstü yatıyor, televizyona bakarken şahane bir görüntü görüyor. O kişi dikkatini ona veriyor, neresi olduğunu öğreniyor ve oraya gidiyor."

        Balkanlıoğlu, bu projeyle birlikte turizmde gelişme kaydedildiğini belirterek, "Turizm, sadece valiliğin veya belediyelerin çabasıyla olacak bir şey değil. Topyekün seferberlik havasında çalışmaları yürütmemiz lazım. Çünkü tanıtacağımız il hakikaten çok güzel. Araplar, 'cennet burası' diyor. Bugün de bir grup Arap ağırladık. Hava iyi olmamasına rağmen burayı çok beğendi." dedi.

        Fotoğraf sergisinin herkes tarafından görülmesi gerektiğini aktaran Balkanlıoğlu, güzel kareleri yakalayan fotoğrafçılara teşekkür etti.

        KUDOF Başkanı İlhan Türkmen ise mayıs ayı itibariyle başlayan proje ile birlikte ilin birçok yerinde çekim yaptıklarını ve sosyal medyada paylaştıklarını anlattı.

        Paylaşımlar sonrası, kentin doğal güzelliğine yönelik güzel yorumlar alındığını belirten Türkmen, görselleri Türkiye'ye ve dünyaya tanıtma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

        Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi, katılımcılar tarafından gezildi.

        - Valinin de çektiği kare sergileniyor

        Boş zamanlarını kentin doğal güzelliklerini görmek üzere gezen Vali Balkanlıoğlu, gezi sırasında fotoğraf ve görüntü çekimi de yapıyor. Balkanlıoğlu, görselleri, sosyal medya hesabından paylaşarak çok sayıda kişinin görmesine fırsat sunuyor.

        Balkanlıoğlu, profesyonel fotoğraf makinesiyle kentin önemli turistik alanlarından Çiseli Şelalesi'nde de çekim gerçekletirdi. Fotoğraf, açılış sonunda Balkanlıoğlu'na sürpriz olarak gösterildi. Şaşkınlığını gizleyemeyen Balkanlıoğlu'nun fotoğrafı da diğer karelerin yanındaki yerini aldı.

        Sergi, 10 gün boyunca ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak.

        Açılış programına, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler