Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerine ata sporu güreşi anlattı.

        Elmalı MYO'da Spor Kültürü dersi kapsamında, Öğretim Görevlisi Göksel Şahan rehberliğinde, "Ata Sporumuz Yağlı Güreş" konulu söyleşi düzenlendi.

        Başpehlivan Okulu, Kumluca ilçesinde doğduğunu, güreşe babasının izinden giderek başladığını belirterek, yağlı güreşin ata sporu olduğunu söyledi.

        On yaşında babasının teşvikiyle güreşe başladığını vurgulayan Okulu, "Kumluca'da, Elmalı'da ağabeyimle er meydanlarına çıktım. Çok çalıştım. Bu çalışmanın da karşılığını aldım. Yağlı güreş müsabakalarında boy diye söylediğimiz kademeler atladım." diye konuştu.

        Bölgede yağlı güreşin çok sevildiğini, Yörük kültüründe güreşmenin bir gelenek olduğunu anlatan Okulu, şunları kaydetti:

        "Hayalimde Kırkpınar güreşlerinde başpehlivan olmak vardı. Kırkpınar ve Elmalı güreşleri ülkemizin dört bir yanından pehlivanların geldiği en büyük güreşlerdir. Nihayet 2015 yılında Kırkpınar'da başpehlivan oldum ve altın kemeri Antalyamıza getirdim. Elmalı'da ise dört yıldır üst üste başpehlivan oluyorum ve altın kemerin ebedi sahibi oldum. Sizlere de önerim başarının tesadüf olmadığını, çalışarak elde edildiğini bilmeniz. Spor yapmak sağlıklı vücut için önemlidir. İstediğiniz spor dalları ile uğraşabilirsiniz."

        Okulu'nun hocası Kemal Yılmaz da nisan ayında başlayacak sezon için hazırlıklara devam ettiklerini, günde dört saat antrenman yaptıklarını belirtti.

        Elmalı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir de Okulu'nun atasporu olan yağlı güreşi öğrencilere tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

        Söyleşi sonrasında Orhan Okulu'ya plaket takdim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler