Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Serinhisar ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14'ü tutuklu 26 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'nin ilçedeki faaliyetleri ve yapılanmasına ilişkin ihbarlar üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

        Soruşturmanın FETÖ/PDY'nin ilçesindeki esnaf yapılanması, mütevelli heyeti toplantıları, dernek ve yurt çalışmaları ile örgütün ilçedeki mali yapılanmasına yönelik yapıldığı aktarılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

        "Bilgi sahibi ifadeleri, araştırma tutanakları ve yapılan tespitler kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütüyle iltisaklı ve irtibatlı olduğu anlaşılan Serinhisar Esnaf ve Genç İşadamları Derneği ile Işık Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Vakfına ait yurtlarla ilgili gerekli inceleme arama ve el koyma işlemleri yapılmıştır. Tüm bu işlemler neticesinde FETÖ/PDY'nin Serinhisar ilçesindeki yapılanması kapsamında 14 şüphelinin tutuklu olduğu toplam 26 şüpheli hakkında ikmal edilen soruşturma sonucunda 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan Denizli Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açılmıştır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler