Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı'nın Hamur ilçesinde, yoğun kar ve tipi dolayısıyla 2 minibüste mahsur kalan 21 yolcu, bir hastayı almaya giden 112 acil servis ve UMKE ekiplerince paletli ambulansla kurtarıldı.

        Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kaçmaz köyünden 21 yolcu ile Ağrı'ya gitmek üzere yola çıkan 2 yolcu minibüsü, Adımova köyü yakınlarında yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden mahsur kaldı.

        Kara saplanan araçlarda 5 saat boyunca mahsur kalan yolcuların imdadına, yolu kapanan Seyithanbey köyündeki hastayı almaya giden 112 acil servis ekibi ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), snowtrack türü paletli ambulansla yetişti.

        Minibüslerde donma tehlikesi geçiren ve aralarında hamile kadın, çocuk ve hastaların da bulunduğu 21 vatandaşın yardımına yetişen sağlık ekipleri, yolu kardan temizleyerek, yolcu minibüslerini ve içindekileri kurtardı.

        Minibüs şoförü Ramazan Baran, hastaları şehre götürmek üzere yola çıktıklarını belirterek, "Hastaları Ağrı'ya götürmeye çalıştık. Aniden yolda kar ve fırtına oldu. Sağlık ekipleri başka hastayı kurtarmaya giderken paletli ambulans bizi de kurtardı." diye konuştu.

        Yolculardan Mehmet Nuri Bulut ise Kaçmaz köyünden yola çıktıktan sonra kar yağışı ve tipi dolayısıyla mahsur kaldıklarını söyledi.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler