Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman'ın Gercüş Belediyesi ve İstanbul'un Sancaktepe Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen projeyle, ilçedeki 40 öğrenci için İstanbul gezisi düzenlendi. İlk defa İstanbul'u gören öğrenciler, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

        Öğrenciler, gezi dönüşü KHK gereği Gercüş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

        İstanbul Sancaktepe Belediyesi ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında öğrencileri İstanbul'a gönderdiklerini dile getiren Koç, "Gercüş ne kadar bizimse, İstanbul, Edirne de bizimdir. Bizler aynı milletin ve kültürün evlatlarıyız. Birbirimize ve vatanımıza sahip çıkarak iyi yerlere geleceğiz." dedi.

        Devletin her türlü imkanı sunduğunu kaydeden Koç, "Birileri çocukların eline silah vermeye uğraşırken, biz geleceğimize, yaşamınıza, eğitiminize yatırım yapıyoruz. İnşallah gelecek aylarda imkanlar dahilinde bu tip gezileri yaygınlaştıracağız." ifadelerini kullandı.

        Öğrencilerden Gercüş Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Tuncer de İstanbul'u ilk kez görmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler