Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Karamürsel'de önceki gün kilogramı 5 liradan satılan hamsi, hava sıcaklığının düşmesiyle dün 15 lira, bugün ise 12 liradan tezgahlardaki yerini aldı.

        Karamürsel'de balıkçılık yapan Şaban Sangör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsinin fiyatının 15 liraya kadar çıktığını, çinekopun 40, istavritin 25, tekirin 30 liradan tezgaha çıktığını ifade etti.

        Balıkta fiyatı her sektörde olduğu gibi arz ve talebin belirlediğini belirten Sangör, şöyle konuştu:

        ''Balık az olunca fiyatlar yükselmeye başladı, 15-20 gün önce 15 lira olan hamsinin kilosu birden 5 liraya geriledi ve yeniden 15 liraya çıktı. Hamsi fiyatındaki bu dalgalanmayı vatandaşa anlatmakta güçlük çekiyoruz. Eskiden hamsi ve balık fakir gıdasıydı, et alamayan vatandaş balığa yönelirdi ama şimdi tam tersi oldu balık lüks bir tüketim ürünü oldu.''

        Sangör, havanın soğumasıyla az fakat yağlanarak daha lezzetli hale gelen hamsinin bugünkü satış fiyatının 12 lira olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler