Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yalova ili 2017 yılı eylem planı toplantısı yapıldı.

        Toplantı öncesinde, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ın makamında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Kocaeli Marka Genel Sekreteri Mustafa Ayhan istişarelerde bulundu.

        Daha sonra diğer üyelerin katılımıyla Vali Yılmaz başkanlığında "Yalova Yatırım Destek, Tanıtım Stratejisi ve 2017 Yılı Eylem Planı" bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

        Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Salman, Yalova'nın en hızlı büyüyen kent olduğuna dikkati çekti.

        Coğrafi konumu ve özelliklerinin kenti ön plana çıkarttığını dile getiren Salman, şunları kaydetti:

        "Yüzde 59'u orman olan tüm ilçelerinin denize kıyısı bulunan ülkemizdeki ender kentlerden biriyiz. Günü birlik turizmin önemli merkezlerinden biri olabilecek birçok özelliğe sahibiz. Süs bitkileri yetiştiriciliğinde önde gelen bir kentiz. Sağlık, fuar, kongre ve seminer turizm merkezi olabilecek özelliklerimiz var. Tüm bu artılarımızı avantaja çevirebilmemiz için en büyük eksikliğimiz olan tanıtıma hep birlikte ağırlık vermeliyiz. Düzenlenen fuarlarda daha fazla yer alarak Yalova ismini duyurulmasını sağlamalıyız."

        -Yalova Belediyesinde halk günü

        Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen "halk günü" etkinliğine Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu konuk oldu.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, her hafta perşembe günü gerçekleştirilen "halk günü" uygulaması bu hafta da yoğun ilgi gördü.

        Belediye Başkanı Vefa Salman'a, Kesimoğlu da eşlik ederek vatandaşları dinledi.

        Salman periyodik olarak devam eden halk günleri ile ilgili ,"Her hemşehrim benim müfettişim, benim denetçimdir. Nerde eksiklik görürseniz beni uyarmaktan, bana söylemekten çekinmeyin. Bana her daim ulaşabileceğiniz şekilde telefonum 24 saat açıktır. Vatandaşlarımız bizlerle düşüncelerini paylaştıkça çalışmalarımıza gece gündüz devam edeceğiz. " değerlendirmesinde bulundu.

        -Yalova’dan Kesi̇moğlu'na can dostu

        Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu "Golden Retriever" cinsi köpeği sahiplendi.

        Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı ziyarete gelen Kesimoğlu, Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinden Golden Retriever cinsi köpeğe sahip çıktı.

        Yalova'da sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Kesimoğlu, Salman'ın ülkedeki tek Veteriner Belediye Başkanı olduğunu kaydetti.

        Salman, ocak ayından bu zamana kadar 300'ün üzerinde kedi ve köpeğin sahiplerine kavuştuğunu kaydetti.

        Ekip arkadaşlarının bu konuda titizlikle çalıştığına dikkati çeken Salman, şunları kaydetti:

        "Bizler gibi onlarında yaşama hakkı olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu nedenle onlarında bizlerle birlikte bir hayat sürmeleri için gerekli tüm hassasiyeti gösteriyoruz. Sokaklarda yaşayan canlılarımızı rehabilitasyon merkezine alarak tüm aşılarını ve bakımlarını yapıyor belli bir süre müşahade altında tuttuktan sonra sağlık durumları iyi ise tekrar yaşam alanına bırakıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler