Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı ilçesinde, Suriye'nin Halep şehrinde savaş nedeniyle açlık çekenler için yardım kampanyası başlatıldı.

        Sandıklı'da, "Şimdi Halep'e Yardım Zamanı" sloganıyla düzenlenen kampanyada, barınma, gıda, giyim, yakacak, tıbbi malzeme ve çeşitli yardım malzemelerinin toplanarak Halep'e ulaştırılması için Hayrat İnsanı Yardım Derneği ve Sandıklı Belediyesi arasında protokol imzalandı.

        Belediye Başkanı Mustafa Çöl, protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaş sebebiyle Halep kentinde açlık çeken ve yardıma ihtiyacı olan sivil vatandaşlar için kampanya düzenledikleri söyledi.

        Tüm ilçeyi kampanyaya destek vermeye beklediklerinidile getiren Çöl, şunları kaydetti:

        "Suriye'deki iç savaş sebebiyle Halep kentinde açlık çeken ve yardıma ihtiyacı olan sivil vatandaşlar için Sandıklı halkı olarak bizlerde taşın altına elimizi sokmamız gerektiğini düşünüyorum. Halep'te insanlık ölmesin diye başlattığımız yardım kampanyasına, Sandıklılı vatandaşlarımız ve Hayrat İnsani Yardım Derneği ile beraber yardım ederek, gönül bağımız olan Halepli kardeşlerimizin bir nebzede olsa acılarını dindirebileceğimizi umut ediyorum."

        Çöl, hayırseverlerin yardım malzemelerini yarından 16-25 Aralık tarihlerinde Sandıklı Belediye Meydanı ve Sandıklı Kültür Park'ta oluşturulacak toplama merkezlerine teslim edebileceklerini belirterek, "Allah şimdiden yapmış ve yapacak olduğunuz yardımları kabul etsin. Halep'te yaşanan bu insanlık dramı sona ersin." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler