Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Başkanlık sistemine ilişkin değişikliğin yapıldığı, devletin demokratik dönüşümünün hayata geçirildiği, iç meselelerin tümünün toplumsal talepler doğrultusunda çözüldüğü, askeri, mali, siyasi ve sosyal reformların tamamlandığı, Yeni Türkiye'yi engelleyemeyecekler." dedi.

        Mahçiçek, yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın, 17 Aralık Cumartesi günü "Kahraman" unvanıyla tarih boyunca Türkiye'nin milli mücadelesinde azmin ve kararlılığın neferi olan şehirden, Kahramanmaraş’tan tüm dünyaya hitap edeceğini söyledi.

        Devletin her daim yanında bir neferi olmak için çalışan Kahramanmaraşlılar olarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bir kez daha kenetleneceklerini dile getiren Mahçiçek, şunları kaydetti:

        "Peygamber Efendimiz buyurduğu gibi 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.' Türkiye'nin en kritik dönemlerinde meydana çıkan terör eylemleriyle bu ülkeyi sekteye uğratmaya çalıştıklarını zannedenler aldanmasın. Türkiye kenetlenecektir. Kardeşlik bize dinimizin emridir. Büyük Türkiye olarak, böylesine zor zamanları milli birlik ve dayanışma içinde aşacağız. Terör bizi günlük hayatımızdan, normal yaşantımızdan koparmaya çalışıyor. Korkutarak, yıldırarak, içine kapatarak Türkiye'nin normal işlerinin işlemez hale gelmesini temin etmeye çalışıyor. Biz de tam aksine hem yasımızı tutacağız hem de Türkiye'nin daha ileriye götürülmesi, büyük Türkiye için üzerimize düşen çalışmaları sürdüreceğiz."

        Vatandaşları, Başbakan Yıldırım'ın 400 milyon lira değerindeki hizmetlerin temel atma ve açılışlarını yapacağı törene davet eden Mahçiçek, "Hep birlikte 'tek bayrak, tek millet, tek vatan' demek için tüm değerli Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi 17 Aralık Cumartesi günü saat 12.00'de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na davet ediyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler