Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ticaretin gelişmesi, ihracatın artırılması, üretimin artırılması noktasında art arda teşvik paketleri açıkladıklarını söyledi.

        Artvin'deki programlarının ardından Rize'ye geçen Tüfenkci, Rize Valiliğini ziyaret ederek, Vali Erdoğan Bektaş ile makamında bir süre görüştü.

        Bakan Tüfenkci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarp Gümrük Kapısı'nda kalabalık bir heyet ile inceleme yaptıklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi orayı yeniden inşa ediyor, yeni bir sisteme geçiyoruz. Orayı bilen, kullanan ticaret odası başkanları ile paylaştık. Sarp Sınır Kapısı Rize'ye de çok yakından ilgilendiren bir kapı." dedi.

        Ticari hayatta AK Parti Hükümeti olarak önemli şeyler yaptıklarını vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:

        "Özellikle ticaretin gelişmesi, ihracatın artırılması, üretimin artırılması noktasında art arda teşvik paketleri açıkladık. Bunların tamamı da reel sektöre yönelik, esnaflarımıza yönelik, tüccarlarımıza yönelik, KOBİ'lerimize yönelik. Bunları da arkadaşlarımızla paylaşmak istedik. Bunların da özellikle iş alemine yönelik Bakanlığımızın yetki sınırları içerisinde bulunan hususlardaki sorunlarını ve çözüm önerilerini de birlikte bulmak için buradayız."

        Tüfenkci, konuşmaların ardından sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamları ile Valilik Ayder Toplantı Salonu'nda basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

        Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Tüfenkci, İl Başkanı Muhammet Avcı ile bir süre sohbet etti.

        AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına da giden Bülent Tüfenkci, teşkilat mensupları ile basına kapalı toplantı yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler