Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, "Mardin'de bugüne kadar 300 bini aşkın Suriyeli kardeşimize hizmet verdik. Hala 100 bin Suriyeli kardeşimize hizmet vermekteyiz." dedi.

        Mardin Göç İdaresi ve Mardin Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezinde, "18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü" etkinliği düzenledi.

        Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Tuna, Müslümanların din kardeşliği ekseninde çözemeyeceği hiçbir sorunun bulunmadığını belirtti.

        "Müslümanlar nasıl oluyor da hazin bir sonla karşı karşıya kalıyor, bu hepimizi düşündürmeli." diyen Tuna, şunları kaydetti:

        "2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaşın ardından çocukları ile yaşanabilir bir ülke bulmak için yola çıkan ve Türkiye'ye sığınan tüm sığınmacı kardeşlerimize bağrımızı ve sevgimizi açtık. Mardin'de bugüne kadar 300 bini aşkın Suriyeli kardeşimize Valilik olarak hizmet verdik. Hala 100 bin Suriyeli kardeşimize hizmet vermekteyiz. Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye'ye geldiği anda onların temel ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde geçici barınma merkezleri kurduk. Midyat, Nusaybin ve Derik'te kamplar kurduk. Yine Suriyeli kardeşlerimize ücretsiz sağlık hizmeti sunuyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız da, 'Suriyelilerle Yardımlaşma Platformu' adı altında bir araya gelerek Suriyelilere yardım etmek için seferber oldu."

        - "Bizler savaşsız bir dünyada yaşamak istiyoruz"

        Suriyeli Dr. Ahmad Jebeili, FETÖ'nün darbe girişimini gerçekleştirdiği 15 Temmuz gecesini anımsatarak, o gece uyumadıklarını söyledi.

        Türkiye hakkında kötü düşünen ve hainlik edenleri kınadıklarını dile getiren Jebeili, "O gece Türkiye için çok endişelendik ve onlar için dua ettik. Çünkü savaşın acısının ne demek olduğunu bilen insanlarız. Bizler savaşsız bir dünyada yaşamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değerin de Suriyeli sığınmacılar için başlatılan sosyal uyum programları hakkında bilgi verdiği etkinlik sonunda Suriyeli sığınmacıların yaptığı el sanatları tanıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler