Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, ihalesi bugün Ankara'da yapılan Borçka Güreşen Viyadüğünün, 10 yıldır bölge halkının arzusu olduğunu söyledi.

        Borçka Güreşen Havzası'nda yer alan 8 köyün ilçe merkezine ulaşımındaki kara yolunu yaklaşık 25 kilometre kısaltacak Güreşen Viyadüğü Projesi'nin, bugün Ankara'da gerçekleştirilen ihalesinin ardından ilçede bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Kışla, Borçka Acarlar Meslek Yüksek Okulu salonundaki toplantıda, cep telefonuyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı arayarak görüştü. Kışla, bu görüşmeyi telefonun hoparlöründen salondakilere de dinletti.

        Telefon görüşmesi sırasında Bakan Arslan, bu viyadüğün Artvin ve Borçka halkı için öneminin farkında olduklarını belirterek, "Artvin ve Borçka ne kadar güzelse bir o kadar da zor bir coğrafya. Bu zor coğrafyada yaşayan insanlara hizmet etmek bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Arkadaşlar bugün ihaleyi başlattı. Yasal süreç işliyor. En kısa sürede bitirip insanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Biliyorum İsrafil Bey beni 'bir an önce bitirin' diye sıkıştıracak. Ben de arkadaşları sıkıştıracağım ve inşallah bir an önce bitirir ve hizmete sokarız. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

        Bakan Arslan'a teşekkür eden Kışla, "Bu hizmet size nasip oldu. Bu viyadük 10 yıldır bölge halkının arzusuydu. Yıllardır bu günü bekliyorlardı. Bugün ihalesini yaptınız ve sizlerden Allah razı olsun, inşallah açılışını da sizlerle birlikte yaparız." dedi.

        Kışla, ihaleyle ilgili son kararın yarın verileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

        "Allah milletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımıza sağlık sıhhat versin, millete hizmet için koşturuyor. Ülkemizin her tarafı 50 yıldır almadığı yatırımı alıyor. Hizmetten başka bir derdimiz yok. En büyük gücümüz de millet olarak sizlersiniz. Halkımıza hizmet etmekten daha güzel bir şey yok. Bugüne kadar hiç yalanın üzerine siyaset yapmadık. Yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermedik. Dürüst siyaset yaptık."

        Viyadüğün yapımı için bugüne kadar emek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere herkese teşekkür eden Kışla, projenin en kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti.

        Artvin Valisi Ömer Doğanay ise birlik ve beraberlik içinde olunması için herkese büyük görevler düştüğünü kaydederek, "Vali olarak bana, vekilimize ve en önemlisi siz vatandaşlarımıza önemli vazifeler düşüyor. Armudun sapını, üzümün çöpünü bir kenara bırakıp vatan millet mevzu bahisse gerisinin teferruat olduğunu unutmayalım. Sayın vekilimize Artvin'e yaptığı hizmetlerden dolayı canıgönülden teşekkür ediyorum. Birlikte çok daha güzel işlere imza atacağız. Bu köprü iki yakayı birleştirdiği gibi inşallah gönüllerimizi de birleştirir." diye konuştu.

        Viyadükle ilgili slayt sunumunun ardından sona eren toplantıya, Güreşen Havzası'ndaki 8 köyün muhtarı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler