Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) ­- Samsun Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Ulusal Ajans tarafından desteklenen Erasmus Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında hazırlanan "Göç Hakkında Farkındalık Oluşturmak" projesi için gittikleri İspanya'dan döndü.

        Samsun Anadolu Lisesi öğretmeni ve proje koordinatörü Nilgün Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 4 öğretmen ve 3 öğrenci ile İspanya'da çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Hazırladıkları projenin 2 yıl süreceğini bildiren Arıkan, "Göç hakkında farkındalık oluşturmak istedik. Bu kapsamda proje hazırladık. Kabul gören projeyi okulumuz ile İtalya, İspanya, Yunanistan, Finlandiya ve Almanya ortak olarak yürütecek. Özellikle ülkemizdeki mültecilerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Her ülke kendi içindeki mülteciler ve göçlerle ilgili çalışma yürütüyor. Çalışmalar proje paydaşlarıyla paylaşılıyor." şeklinde konuştu.

        Bu kapsamda İspanya'da çalışma yaptıklarını anlatan Arıkan, 19 bin 750 avro bütçesi bulunan proje sonunda sonuç bildirgesinin Brüksel'de sunulacağını kaydetti.

        Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ise, proje ile okullarının tanıtımını ve başarısını ön plana çıkardıklarına dikkat çekerek, "Proje kapsamında, İspanya'da hem ülkemizin hem Samsun'un hem de okulumuzun tanıtımını yaptık. Göç konusunda neler yapılıyor, ülkemizde bu konuda yürütülen çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirdik." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler