Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı'nın Tutak ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köylerde mahsur kalan bir hamile ile 2 hasta, ekiplerin 7 saatlik çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.

        İlçe merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Güneşgören köyünde evinde doğum sancıları başlayan Semra Baran (26) ve astım hastası Firaz Demir (78) ile ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Kaşönü köyünde diyaliz hastası Mensure Erbap'ın (56) yakınları, 112 acil servisi arayarak yardım istedi.

        Sağlık ekipleri de köy yollarının kar yağışı ve tipi yüzünden kapalı olması nedeniyle, durumu İl Özel İdaresine bildirdi. Bunun üzerine bir ambulans ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 3 kişiyi hastaneye ulaştırmak için İl Özel İdaresince oluşturulan iş makinesi desteğindeki görevlilerce söz konusu köylere doğru hareket etti.

        İl Özel İdaresi görevlilerinin iş makineleriyle açtığı yolda ambulans ile ilerleyen sağlık ekipleri, Semra Baran'ı, Ağrı Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesine, Firaz Demir ile Mensure Erbap'ı Tutak Devlet Hastanesine kaldırdı.

        Yaklaşık 7 saatlik çalışmanın ardından hastaneye ulaştırılan Baran, Demir ile Erbap'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        - Köyde kar kalınlığı 2 metreye ulaştı

        Güneşgören köyü Muhtarı Mehmet Balcu , AA muhabirine, köy yolunun 2 metre kalınlığında karla kaplandığını söyledi.

        Köydeki hastaların mahsur kaldığını anlatan Balcu, "Benim köyümde 2 hasta vardı. Allah devletimize zeval vermesin, 2 ambulans ve bir kepçeyi gönderdi. Biri doğum hastası diğeri de başka hastasıydı. Çok şükür hastaneye götürdüler." dedi.

        Hasta yakınlarından Mirazım Erbap ise yolların kapanması yüzünden köyde mahsur kaldıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler