Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Aydınlık, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan tahliye edilenler içindeki sivil yaralılarla ilgili, "Şu dakikaya kadar 55 hasta getirildi. Bu hastalarımızdan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti. Geri kalan hastalarımızdan 2 yaşında bir bebeğin durumu oldukça ciddi. Onunla beraber toplam 4 hastamızın hayati tehlikesi ciddiyetini koruyor. Diğer hastalarımızın çoğu rehabilitasyon gerektiren hastalar." dedi.

        Aydınlık, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın riyasetiyle dün saat 12.30'dan itibaren AFAD ekipleriyle bölgeye intikal ettiklerini söyledi.

        Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinesinden Halep'ten İdlib'e oradan da Babel Hava Hastanesi'ne getirilen yaralılardan bazılarının Cilvegözü Sınır Kapısı'na ulaştırıldığını aktaran Aydınlık, buradaki 3 adet çadırda ilk müdahaleleri yapılan hastaların Hatay'daki çeşitli hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

        Aydınlık, dün akşamdan beri yaralı getirilişinin sürdüğünü aktararak "Dün saat 18.30'dan itibaren hasta girişi başladı. Şu dakikaya kadar 55 hasta getirildi. Bu hastalarımızdan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti. Geri kalan hastalarımızdan 2 yaşında bir bebeğin durumu oldukça ciddi. Onunla beraber toplam 4 hastamızın hayati tehlikesi ciddiyetini koruyor. Diğer hastalarımızın çoğu rehabilitasyon gerektiren hastalar. Onlar da bölgede kendilerinin ve yakınlarının en rahat edebileceği şekilde rehabilitasyon imkanları sunduğumuz Kırıkhan ve Hatay merkezde, Adana ve Mersin gibi yakın illerde tedavilerine devam edecekler."

        Bundan sonra hasta ve yaralı girişi olması halinde devlet olarak tüm imkan ve kabiliyetlerinin hazır olduğunu vurgulayan Aydınlık, Türkiye olarak dünyaya örnek bir tıbbi müdahale yapıldığının altını çizdi.

        Hatay'a getirilenlerin ateşli silahla veya göçük altında kalarak yaralandığını anlatan Aydınlık, tampon bölgede 50'ye yakın personel, 13 ambulans, 2 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin her an göreve hazır olarak beklediğini, ihtiyaç için Mersin ve Adana'da da takviye ekiplerin bulunduğunu ancak onlara şu an ihtiyaç duyulmadığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler