Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Doğankent Belediyesi, Halep için yardım kampanyası başlattı.

        Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyaya herkesin duyarlılık göstermesini istedi.

        Suriye’de insanlık dramının yaşandığını ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

        "Müslüman kardeşlerimiz, egemen güçlerin çıkarları için adeta ölüme terk edilmiş durumdadır. Her gün çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden yüzlerce insan bombalarla can vermektedir. Masum çocukların bedenleri bombalarla parçalanmakta, şayet kurtulursa açlık, yokluk ve soğuktan ölmektedir. Müslüman kardeşlerimiz orada zulüm altına iken bizler rahat yatamayız." .

        Belediye olarak Halep'e yönelik yardım kampanyası başlattıklarını aktaran Tekin, "Kampanyamıza halkımızdan gıda, giyecek, çocuk maması, çocuk bezi, un gibi maddi ve insani yardımlarını beklemekteyiz. Halep’teki kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun azaltmak istiyoruz. İnşallah kardeşlerimizin derdine çare olmaya çalışırız. Yardım kampanyası 23 Aralık Cuma gününe kadar devam edecektir." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler