Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Metin Mercan, 3. Havalimanının döşeme ve kaplamasında kullanılacak olan ithal taşların Brezilya ve Çin'den getirilmesi yönünde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili "Türkiye olarak 150 ülkeye, İscehisar olarak 135 ülkeye mermer ihracatı yapıyoruz. Böyle bir durum ülkemiz mermer ve doğal taş üreticileri için büyük bir kayıptır." dedi.

        Mercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüklenici firmalara bu iş için Türkiye'deki doğal taş ve mermer grubu temsilcileri ile birlikte Afyonkarahisar grubu ile gittiklerini ve Afyon mermerinin ve diğer illerdeki mermerlerin tanıtımını yaptıklarını söyledi.

        Mercan, "Bu tür haberlerde benim aklıma ithal mermere zemin hazırlama geliyor. Mermerimiz radyasyon ile karalanmaya çalışılıyor. Akla hayale gelmeyen radyasyon konusu gündeme getiriliyor. Radyasyon doğadaki tüm malzemelerde az ya da çok vardır. Fakat granitte bu oran daha yüksektir. Mermer, traverten, bej mermerlerde bu oran yoktur." dedi.

        Ellerinden gelen çalışmaları mermer üretiminin her alanında yaptıklarını ifade eden Mercan, şöyle konuştu:

        "Türkiye olarak 150 ülkeye, İscehisar olarak 135 ülkeye mermer ihracatı yapıyoruz. Böyle bir durum ülkemiz mermer ve doğal taş üreticileri için büyük bir kayıptır. Türkiye'deki böyle bir projenin ithal taşlarla gerçekleştirilmesi bizleri için büyük kayıptır. Burada iş devletimize ve hükümetimize düşüyor. Kamu yatırımlarında yerli malı kullanımında devletimizin teşvikleri var. Böyle bir kararın verildiğini düşünmek istemiyorum. Böyle bir karar verildiyse dönülmesini arzu etmekteyim. Bu olay Brezilya ve Çin ürünlerinin ülkemizde katma değerini artırmak olur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler