Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Vakfı İl Temsilciliğince "Haydi Kahramanmaraş Yeniden Ensar Olmaya" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Afşin ilçesinde yardım çadırı kuruldu.

        Ulu Cami önünde kurulan yardım çadırına gelen vatandaşlar, Halep'teki savaş mağdurlarına gönderilmek üzere gıda, kıyafet, bebek bezi battaniye ve nakdi yardımlarını teslim etti.

        Yardım çadırını ziyaret eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Halep’te bir insanlık dramı yaşandığını ve savaş suçu işlendiğini söyledi.

        Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanlardan birinin yaşandığını ifade eden Güven, "Halepli kardeşlerimizin yanlarındayız. Ne yazık ki, Halep’in düşmesine ve burada yaşayan Müslümanların yerlerinden, yurtlarından edilmesine ve canlarına el uzatılmasına sevinenler var. Bunları Allah'a havale ediyoruz." dedi.

        Hayrat İnsani Yardım Derneği Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru ise Halep'te yaşanan insanlık dramına dünyanın sessiz kaldığını belirterek, bunun için de "Halep için kardeşlik vakti." diyerek söz konusu yardım kampanyasını başlattıklarını söyledi.

        Çadırı ziyaret eden Eyüp Arslan ve Hacı Çil ise üstündeki kabanları çıkartarak dernek yetkililerine teslim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler