Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Suriye'nin Halep kentinde yaşayan insarlar için düzenlenen yardım kampanyasında Denizlililerin üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

        Denizli Valiliğinde, Suriye'nin Halep kentinde meydana gelen insanlık dramı için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde "Halep'te İnsanlık Ölmesin" sloganıyla başlatılan kampanya ile ilgili toplantı düzenlendi.

        Vali Altıparmak, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın talimatıyla bir yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, illerde müftülükle birlikte belediye başkanlarının desteğiyle hem ayni hem nakdi yardımları toplamaya başladıklarını ifade etti.

        Kurumların, odaların, borsaların, arzu eden üyelerine hesap numaralarını bildirerek yardım edebileceklerini dile getiren Altıparmak, şunları kaydett:

        "Denizli'mizde Halep'in ihtiyacı olan listeler belirlendi, Gıda ve giyecek yardımı ile ilgili olarak bu listeler doğrultusunda biz Denizli olarak 'Nasıl bir hazırlık yapalım, bu hazırlıkları nasıl organize edelim ve bunları en kısa zamanda ihtiyacı olan bölgeye nasıl ulaştırırız' bunu konuşacağız. Denizlililer ve esnaflarımızın yardımsever olduğunu biliyoruz. Bu konuda üzerilerine düşeni yapacaklarına inanıyorum. O bölgeye yardım edeceğim diyen çok insan vardı. Ama nasıl ulaştıracağı noktasında sıkıntılar yaşanıyordu. Onlar için de bu çalışmamız bir vesile olacak. Listede dikkatimizi çeken makarna ve Türkiye'de üretilen çay var. Bu gıda maddelerini asla koymasınlar. Çünkü bunlar o bölge insanları tarafından tüketilmiyor. Dolayısıyla ziyan olacak. Kullanılmış giysi ya da herhangi bir eşya asla olmasın, kullandıkları eşyayı yeni bile olsa vermesinler. Şu an için bir karar almadık ama on kiloyu geçmeyecek şekilde belirli kişiler bir araya gelip koli yapması ve kolinin içindeki gıdaları da listeleyip vermesi bizim işimizi kolaylaştırır."

        Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve diğer yetkililer katıldı.

        Kampanya hakkında bilgi veren İl Müftüsü Mehmet Aşık, Halkbank, Ziraat Bankası Vakıfbank ve Kuveyt Türk Bankalarına nakdi yardım yapabileceklerini, ayrıca gıda, giyilmemiş giyim, temizlik ve mutfak malzemesi yardımında bulunulabileceğini söyledi.

        Gıda ve giysi yardımı yapmak isteyen vatandaşların, Ulucami yanındaki Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi deposuna yardımlarını iletebilecekleri, nakdi yardım yapmak isteyenlerin, faturalı GSM operatörlerinden 'HALEP' yazıp 5601'e SMS göndererek 10 lira tutarında bağışta bulunabilecekleri kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler