Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında Halep'teki sivillere destek vermek için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden oluşturulan yaklaşık 350 araçlık yardım konvoyu, Şanlıurfa'dan bölgeye hareket etti.

        Van, Bingöl ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 12 ilden katılımın sağlandığı konvoydaki kişiler, Karaköprü Gençlik Merkezi'ndeki törende İHH İnsani Yardım Vakfı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Behçet Atila tarafından bilgilendirildikten sonra Hatay'a doğru yola çıktı.

        Atila, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini ve uluslararası kamuoyunun duruma sessiz kaldığını söyledi.

        Suriye'de savaşın başlamasından itibaren mazlumlara yardımlarını sürdüren vakfın, dünyanın sessiz kaldığı Halep'e dikkati çekmek için çalışma yürüttüğünü dile getiren Atila, şöyle konuştu:

        "Bizler, Esed rejimi ve destekçilerini bu katliamlar sebebiyle kınamaktan öte yapılabilecek işler olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla geniş bir organizasyon başlattık ve bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini ülke genelinde topladık. Bu kapsamda Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek üzere Doğu ve Güneydoğu illeri olarak yaklaşık 350 araç ve binlerce kişiden oluşan bu konvoyumuzla hareket ederek, Reyhanlı'ya ulaşan ana konvoya katılacağız. Bu organizasyonumuza destek veren hayırseverlere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler