Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mucur ilçesine gelişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla ilçede tiyatro oyunu sahnelenecek.

        Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, büyük önder Mustafa Kemal'in milli mücadele yıllarında 97 yıl önce Mucur'a gelmesini çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirtti.

        Atatürk'ün Mucur'a geldiğinde büyük bir sevgi ve saygı ile karşılandığını ifade eden Güneş, şunları kaydetti:

        "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Mucur'a gelmeden önce İlicek Köyü'nde o dönem Karacakurt Türkmen beyi ve beraberindekilerle hasbihal etmişti. Kurtuluş mücadelesi için gerekli maddi ve manevi destek talebine Karacakurt Türkmenleri kayıtsız kalmadı. Karacakurt Türkmenleri için bu günü daha anlamlı kılıyor. Biz de Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği olarak, bu günü anlamına uygun bir şekilde anmak ve hatırlatmak istiyoruz. Mucur Halk Eğitim Merkezimizde bir program düzenliyoruz. Programımızda, Eskişehir Anneler Tiyatro Topluluğunun 'Atatürk' konulu tiyatro oyununu sahneleyeceğiz. Programın yapılmasında emeklerini esirgemeyen başta Mucur Kaymakamımız Muhammet Önder, Karacakurt Türkmen Beyi Mucur Belediye Başkanımız Ali Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Akbülbül, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Anneler Tiyatro Topluluğu sanat yönetmeni Hafize Erdoğan'a teşekkür ederim."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler