Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde öğretmen ve öğrenciler İstanbul'daki terör saldırısına tepki amacıyla polislere taziye ziyaretinde bulunarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

        Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ile beraberindeki öğretmen ve öğrencileri, Silopi İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Levent Eken polisevinin kapısında karşıladı. Öğrenciler, ziyaret sırasında polislere karanfil verdi.

        Silopi Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Cevahir Tatar, Eken'e Türk Bayrağı hediye ederek, "Sizinle burada buluşmak çok güzel, heyecan ve gurur verici bir şeydir." dedi.

        Bu ülkenin çok zorlu aşamalardan geçtiğini belirten Tatar, şöyle konuştu:

        "Hepimiz biliyoruz. Özellikle Güneydoğulu olmak bambaşka bir şey. Bu kadar zor şeyler yaşadıktan sonra Allah'ın bize nasip ettiği bu huzurlu ortam gerçekten de insanı mutlu ediyor. Zaten hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadınız. Her zaman yanımızda oldunuz. Hendekler açıldı, en zor zamanımızı yaşadık. Evlerimizi resmen terk edip kaçtık ama siz her zaman arkamızda oldunuz. Hiçbir zaman kaçmadınız. Ülkemizi korudunuz, kolladınız. İnanıyorum ki inşallah Allah bu ülkeye her zaman huzur ve refah getirecek. Ülkesi için canını feda edecek bu güzel yiğitleri, bu güzel insanları hiçbir zaman zor durumda bırakmayacak. Gerçekten sizleri çok seviyoruz. Her zaman yanımızdasınız, okullarımızdasınız. Sağımızda siz solumuzda siz. Kendimizi çok güzel bir şekilde güvende hissediyoruz."

        - "Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın"

        Öğrenci Selma Oflas ise saldırıda şehit olan polislere başsağlığı dileyerek, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın." ifadelerini kullandı.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eken de, "Bu gidişle hocalarımızın desteği ile hizmetler sürdüğü müddetçe biz de en sağlıklı, en güvenli ortamda eğitimin verilmesi için çalışacağız. Arkadaşlarımız gerçekten gecesini gündüzüne katarak bu hizmeti veriyor." diye konuştu.

        Terörle mücadelede, üzerilerine düşen görevi hayatlarını ortaya koyarak yaptıklarını belirten polis memuru Yasin Eker ise öğretmenlerden insan yetiştirmelerini istedi.

        Komiser Abdülmecit Ak da, çocukların kendilerini severek ve şefkatli ellerde büyümeleri gerektiğini söyledi.

        İstanbul'daki terör saldırısına değinen Ak, şöyle konuştu:

        "Bu menfur saldırıda şehit olan kardeşlerimizin birçoğu operasyonlar zamanında buradaydı. Burada Silopi'nin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koydular. Burada bir şey olmadı ama orada hain saldırıda şehit oldular. Burada da şehit olan arkadaşlarımız oldu. Emin olun bizim için şehit olmak en yüksek mertebe. Herkes de bunu bilir. Benim arkadaşlarım da buraya şehit olmaya geldi ama biz gerekirse şehit olmak değil, burada ölümüne yaşamak için geldik. Burada yaşayacağız, biz yaşadıkça bu kardeşlerimiz yaşayacak ve daha sonra daha güzel bir Silopi, daha güzel bir Şırnak, daha güzel bir Türkiye olacak.”

        Konuşmaların ardından öğrenciler polis araçlarını inceledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler