Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Bunların DEAŞ’tan PKK’dan diğer terör örgütlerinden hiç ama hiçbir farkı yok. Onun için de diyorum ki dini kullanan FETÖ gibi din tacirlerine ve başka yapılara karşı da hepimizin dikkatli olması lazım. Kim din tüccarlığı yapıyorsa, onun karşısında da bizim duamız gerekiyor. Aksi takdirde dinimizi de kirletiyorlar, imanımızı da kirletmeye cüret ediyor bunlar. Bunlara da meydan vermememiz gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum." dedi.

        Yozgat Polis Eğitim Merkezi'nin 18'inci eğitim dönemi açılış törenine katılan ve öğrencilere ilk dersi veren Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, polisliğin en zor meslekler arasında yer aldığını ve en şerefli mesleklerden biri olduğunu belirtti.

        Polis adaylarına seslenen Bozdağ, "Siz bu ve şerefli mesleği hayatınız boyunca yaptıklarınızla taçlandıracaksınız. Eminim ki milletimize ve devletimize güç katacaksınız. Hayatınızın her anında hukukun içinde olmak, devlet ve millete sadakatle hareket etmek hepimizin birinci vazgeçilmezi olmalıdır. Bu birinci öncelik olmaz, vazgeçilmezimiz olmaktan çıkarsa o zaman hep beraber kaybederiz." ifadelerini kullandı.

        Bakan Bozdağ, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünün başarısız olmasında, polis teşkilatının, yargı teşkilatı içindeki vatanseverlerin yaptıklarının en büyük belirleyici olduğunu vurguladı.

        Darbeciye biat etmeyen hem emniyet güçlerinin hem yargı mensuplarının ölümü göze alarak milletine, devletine, hükümetine, meclisine, milli iradesine sahip çıktığını anlatan Bozdağ, "Bu satılmışlara karşı kahramanca mücadele etmiş, darbe teşebbüsünün başarısızlıkla sonuçlanmasında en büyük rolü oynamıştır. Bu vesile ile vatansever polislerimize, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde darbeye karşı duran Ömer Halis Demir gibi darbeye karşı duran vatansever askerlerimize, yargı teşkilatımıza, kamu içerisinde darbeye karşı duran herkese 79 milyon aziz milletimize bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Bu millete ihanet edenlerin, bu milletin ordusunun, polisinin, yargısının içinde barınma şansı olmadığını kaydeden Bozdağ, "Milletini seven, devletini seven, anayasasına ve hukukuna bağlı olan, milli iradeye saygısı olan vatansever evlatlarıyla Türkiye bugüne kadar var oldu, bundan sonra da var olmaya da devam edecektir." dedi.

        Bakan Bozdağ, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü sırasında yaşanan bir hadiseyi şöyle aktardı:

        "Türksat uydusunu helikopterle bombalayan Fetullahçı teröristler, uydudan yayınları kesmek için iniyorlar. Sonra Türksat'ı ele geçirmek için hareket ediyorlar ve bu esnada iki Türksat çalışanını şehit ediyorlar. Diğerlerini de bir araya topluyorlar. Onlarla konuşuyorlar. Bir yerde iki evladımızı şehit eden terörist, su istiyor, kendisine su getiriyorlar, çömeliyor, besmele çekiyor ve üç nefeste su içiyor. Güya İslami usullere göre su içiyor. Sonra oradakilerden birisi, ‘bakın siz biraz önce gözünüzü kırpmadan iki arkadaşımızı öldürdünüz, şimdi de besmele ile su içiyorsunuz. Ne biçim iş’ deyince o da ‘ben onlara iyilik yaptım. Onlar şehit oldular. Şimdi cennetteler. Ben de şehadet şerbetini içtim, öyle çıktım. Ben de ölürsem ben de şehidim" diyor. Şimdi düşünün masum insanları öldürüyor, öldürdüğü masum insanın şehit olduğuna inanıyor, kendi gebertilirse kendinin şehit olacağına inanıyor. Şimdi DEAŞ’lı teröristlerle, PKK’lı canlı bombalar da aynı şeyi düşünüyorlar. Gidiyorlar masum insanları öldürüyorlar, canlı bomba olarak. Çocuk var, kadın var, 'bunlar ne olur' deyince 'onlar şehit' diyorlar. Peki biz ölürsek ne olur sen de şehitsin. 'Öldüren şehit, ölen şehit, herkes cennette bizim hedefimiz hepsinden daha büyük' diyorlar. Ölmeye ve öldürmeye ikna ediyorlar. Bunların DEAŞ’tan PKK’dan diğer terör örgütlerinden hiç ama hiçbir farkı yok. Onun için de diyorum ki dini kullanan FETÖ gibi din tacirlerine ve başka yapılara karşı da hepimizin dikkatli olması lazım. Kim din tüccarlığı yapıyorsa onun karşısında da bizim duamız gerekiyor. Aksi takdirde dinimizi de kirletiyorlar, imanımızı da kirletmeye cüret ediyor bunlar. Bunlara da meydan vermememiz gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum."

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler