Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Midyat ilçesinde 7 yaşındaki İbrahim Taha Bedir, kuşatma altındaki Halep halkı için başlatılan yardım kampanyasına ailesinin doğum günü yapacağı harcamaları bağışladı.

        Midyat İMKB 75. Yıl İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Bedir, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyasına doğum günü harcamalarını bağışlayarak destekte bulundu. Bedir, 300 lirayı Midyat müftüsü Mehmet Şafi Bilik'e Halep halkına ulaştırılmak üzere verdi.

        Haberlerde Halep'te yaşanan acıları ve çocukları görünce çok duygulandığını söyleyen Bedir, savaşların olmamasını ve çocukların ölmemesini isteyerek, "Doğum günüm için yapılacak 300 lira masrafı Halep'teki çocuklara gönderilmesi için bağışta bulundum. Herkesin bu kampanyaya ve Halep'teki çocuklara yardım etmesini istiyorum." dedi.

        Baba Zeyni Bedir de Halep'e ilişkin haberleri izlerken çok etkilendiklerini belirterek, şöyle dedi:

        "Ailece aldığımız karar doğrultusunda doğum günü pastası ve masraflarını ve alacağımız hediyeleri Halep'teki kardeşlerimize, mazlum, masum çocuklara, yetimlere gönderme kararı aldık. Çocuğum aldığımız bu kararla çok sevindi ve hemen kabul etti. Bizde ilçe müftülüğümüze gelerek kampanyaya destek olduk."

        - Midyatlılardan 40 bin lira bağış

        Müftü Mehmet Şafi Bilik de İbrahim Taha Bedir ve ailesine gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ederek, "Rabbim bu sayıdaki çocukların sayısını artırsın." diye konuştu.

        Halep'te yaşanan zulme insanların sessiz kalmadığını vurgulayan Bilik, cuma namazı sonrasında ilçede 40 bin lira yardım toplandığını aktardı.

        Bilik, ilçe halkı olarak Halep için olarak ellerinden gelen maddi ve manevi desteği göstermeye çalıştıklarını, kampanyanın devam ettirileceğini belirterek, "Biz bir insanımızı kurtarırken, bir insanı kurtarmak bütün insanların kurtulması demektir. Bir insanın öldürülmesi, bütün insanların öldürülmesi anlamındadır." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler