Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Muhabere Onbaşı Abdülsamet Özen'in naaşı askeri uçakla memleketi Kocaeli'ye getirildi.

        Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığında düzenlenen törenin ardından Kocaeli'ye gönderilen Özen'in naaşını karşılamak için şehit ailesi ve yakınları Deniz Hava Ana Üs Komutanlığına geldi.

        Şehit Özen'in cenazesini babası Hüseyin Fehmi Özen, annesi Hayriye Özen ve yakınları ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok ile diğer askeri ve mülki erkan karşıladı.

        Uçaktan tören mangasınca alınan Türk bayrağına sarılı şehit Özen'in tabutu, askerler tarafından cenaze nakil aracına kadar omuzlarda taşındı. Şehit yakınları bu sırada tekbir getirdi ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

        Cenaze nakil aracına konulan şehidin cenazesi, Körfez Devlet Hastanesine götürüldü.

        Şehit babası Hüseyin Fehmi Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 09.00'dan 14.00'e kadar oğlundan haber beklediklerini ve telefonunun kapalı olduğunu belirterek, acı haberi eve gelen yetkililerin verdiğini söyledi.

        Oğluyla en son dün akşam görüştüklerini dile getiren Özen, "Çarşıya çıkacağını söylemişti. Hakkari'den gelmişti, bu ikinci izniydi. Hainler Allah'ından bulsun." diye konuştu.

        Şehit Özen'in naaşı yarın Körfez ilçesindeki babaevinde helallik alınmasının ardından öğle vakti Kandıra'nın Süllü Mahallesi'nde toprağa verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler