Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de yoğun kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın ve kurum çalışanları, sokak hayvanları için lokanta ve benzeri yerlerden topladıkları 50 kilogram yiyeceği, il merkezinde yapımı devam eden hayvan barınağı ile Zigana Tüneli bölgesine, 100 kilogram buğdayı ise Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde doğaya bıraktı.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümüşhane'de yemleme çalışmaları için 10 ton buğday, 5 ton da ot aldıklarını söyledi.

        Bunun yanında kamu kurumlarının yemekhaneleri, lokantalar, manavlar ve kasaplardan topladıkları katı artıkları belirli periyotlar halinde sokak hayvanlarının yaşam alanlarına bıraktıklarını anlatan Aydın, "Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı ve Zigana köyündeki yaşam alanlarına bırakmaktayız. Çalışmalarımızı periyotlar halinde havanın çok soğuk ve kar yağdığı zamanlarda yapmaktayız. Yemleme çalışmalarımız devam edecek." dedi.

        Aydın, buğdayları kanatlı hayvanlar için şehir merkezi ve dağlara, otları da yaban keçileri için doğaya bıraktıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler