Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Birecik ilçesinde organ bağışı eğitimi verildi.

        Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Hüseyin Meşe, Birecik Devlet Hastanesi'nde düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, insanların hayattayken veya öldükten sonra organlarının bir kısmını, hasta kişilerin kullanımına izin vermesini organ bağışı olarak tanımladıklarını söyledi.

        Türkiye'de Avrupa ülkelerine göre daha fazla canlı organ bağışı yapıldığını, buna karşın asıl arzu edilen ölümden sonra bağış sayısının düşük olduğunu belirten Meşe, şunları kaydetti:

        "Kişi, akrabalarından birisine istekli olarak hayattayken organlarının bir kısmını verebiliyor. Bu konuda fedakar bir toplumuz. Avrupa'da ise daha çok kadavradan nakiller olmakta. Avrupa'da milyon başına 25 düzeyinde, kadavradan nakil dediğimiz, insanlar hayatını kaybettikten sonra organlarının kullanımına izin veriyorlar. Türkiye'de ise oran 5,4 burada şunu irdelemek lazım. İnsanlar hayattayken, canlıyken, organları kullanılabilecek durumdayken organ bağışında bulunuyor."

        Meşe, Türkiye'de 60 bin kişinin böbrek yetmezliği nedeniyle hemodiyaliz hastası durumunda olduğuna işaret ederek, ülke olarak organ bağışı konusunda vatandaşların biraz daha bilinçlenmesi gerektiğini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler