Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Terör örgütü PKK ve hain saldırıları Mardin'in Midyat ilçesinde protesto edildi.

        Midyat'ta bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde vatandaşların katılımıyla düzenlenen miting ve Türk bayrakları ile gerçekleştirilen yürüyüşle terör örgütü PKK'nın saldırıları kınandı.

        İlçede araçlarla düzenlenen konvoyun ardından Midyat Belediyesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları attı.

        Şehitler için dua edilen alanda toplanan vatandaşlara, bazı vatandaşlar da ev ve iş yerlerine astıkları Türk bayrakları ile destek verdi.

        - "Terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir"

        Mardin Valisi Mustafa Yaman burada yaptığı konuşmada, Midyat'ın birlik ve beraberliğin sembolü olan ilçelerden biri olduğunu söyledi.

        Türkiye topraklarına göz dikenlere karşı mücadele verildiğine işaret eden Yaman, "Millet olarak Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da siz vatan evlatları ülkeye ve bu topraklara göz dikenlere karşı büyük mücadele verdiniz. Terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir." dedi.

        - "Terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz"

        Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, terörün asla amacına ulaşamayacağını dile getirdi.

        Nasıroğlu, "Teröre burada nasıl karşı çıkmışsak Türkiye'nin her tarafında karşı çıkacağız. Bu terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Seyyidler Derneği Başkanı Selim Yıldız da terör saldırlarını lanetlediklerini belirtti.

        Yıldız, Türkiye’nin insanlıktan nasibini almamış terör örgütleri tarafından dize getirilmeyecek kadar büyük olduğunu vurgulayarak, terör örgütlerinin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını aktardı.

        Yıldız, ülkedeki birlik ve beraberliğin zaafa uğratılmak istendiğine işaret ederek, bunun farkında olunduğunu dile getirdi.

        "Bu saldırıları gerçekleştiren kansızlar asla ve asla başaramayacaklar. Birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak onları dize getireceğiz. Asla yılmayacağız. Terör örgütleri ile arasına mesafe koymayı beceremeyenler hem bize hem milletimize uzaktır." diyen Yıldız, sivil toplum kuruluşları olarak ülkedeki kardeşliğin birlik ve beraberliğin kazancağına inandıklarını belirtti.

        Yıldız, terör örgtlerinin kalleşçe saldırılarını lanetlediklerini sözlerine ekledi.

        Mitinge katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de yaptığı konuşma ile teröre tepki gösterdi.

        Vatandaşlardan Fatma Yeşil, asker ve polise yapılan saldırıları kınadıklarını belirterek, "Askerimize ve polisimize uzanan eller kırılsın." diye konuştu.

        Mitinge Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri de katıldı.

        Daha sonra Vali Yaman ve Belediye Başkanı Nasıroğlu ile sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar açılan büyük bir Türk bayrağı ile Köşk Meydanı'na kadar yürüyerek teröre tepki gösterdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler