Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Ilgın ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) öncülüğündeki "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında yardım toplama çalışmaları başladı.

        Ilgın İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde başlatılan kampanya için her camide, her mahallede yardım toplandığını söyledi.

        Halep'teki sıkıntılı durumun devam ettiğini belirten Kocagöl, şöyle konuştu:

        "Halep'teki zulüm altında olan din kardeşlerimizin mağdur olmamaları için, öncelikli ihtiyaçlarını tespit ederek Ilgın'da böyle bir kampanya başlattık. İlçe Müftülüğü olarak bizde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile bu kampanya ya katıldık. Halkımızda da çok ciddi ilgi var. Kumbarasındaki parasını getiren küçük çocuklardan tutun da kendisi akşam pişireceği bir günlük kuru fasulyesini alıp gelen ve 'ben bugün yemesem de olur' diyen insanlarımız var. Toplumdaki bu duyarlılık bizi memnun ediyor. Bizim toplumumuzun genlerindeki olan yardım duygusu bizim kampanyamızla hat safhaya ulaştığını gördük. İnşallah bu toplanan yardımları birlikte gidip yerine bizzat teslim etmeyi planlıyoruz."

        Halep şehrinde mağdur olan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan kampanyaya bütün vatandaşların destek vermesini isteyen Kocagöl, yardım eden, kampanyaya destek olan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler