Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde milli mücadelede ilk kurşunun atılışının 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Numune Evler Mahallesi'ndeki İlk Kurşun Anıtı'ndaki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okundu ve askeri manga saygı atışı yaptı.

        Kaymakam Recep Soytürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İskenderun 39. Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Albay Orhan Akkurt, Dörtyol Cumhuruyet Başsavcısı Serkan Tayyar Ünsal, Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahit Gaziler Derneği üyeleri anıta çelenk sundu.

        Dörtyol Belediye Başkanı Toksoy, yaptığı konuşmada, ilçe halkının 19 Aralık 1918'de birlik ve beraberliği en güzel şekilde gösterdiğini belirtti.

        Toksoy, vatanın işgalci güçlerden kurtuluşunun yolunu açan milli mücadelede ilk kurşunun atılışının 98. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisinde olduklarını belirtti. Toksoy, ''Vatan evladı kahraman Kara Mehmet Çavuş'un attığı ilk kurşun Türk milletinin en zor şartlarda dahi hiçbir güce boyun eğmeyeceğini, egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda da hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Bu tarihi gün ülke tarihinde önemli ve müstesna bir konuma sahip yiğit Dörtyol'umuz için önemli bir gurur kaynağıdır." diye konuştu.

        Törende okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        Daha sonra ilk kurşunu atan Kara Mehmet ve arkadaşlarının Özerli Mezarlığı'ndaki kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

        Etkinlikler kapsamında, Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarafından Dörtyol Öğretmenevinde "Atatürk ve İlk Kurşun" konulu fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler