Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, yarın Muğla'nın Marmaris ve Dalaman ilçelerinde incelemelerde bulunarak, 15 Temmuz gecesinin tanıklarını dinleyecek.

        AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığındaki komisyon üyeleri, Dalaman Jet Üs Meydan Komutanlığı ile Marmaris'te 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı ve suikast timi tarafından saldırıya uğrayan otelde incelemelerde bulunacak.

        AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişimi gecesi Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelde adeta etten duvar ördüklerini belirterek, TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyelerinin kendisinin bilgisine de başvuracağını ifade etti.

        Komisyon üyelerinin yarın Dalaman'a geleceğini belirten Öztürk, "Dalaman'da helikopterlerin yakıt ikmali yaptıkları askeri havaalanında inceleme yapılacak. Burada yapılacak incelemelerin ardından Marmaris'e gelecekler. O gece ne gördüysek, ne yaşadıysak komisyona bilgi vereceğiz." dedi.

        Darbe girişiminin ilk başladığı saatlerde teşkilatların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele geldiğini anlatan Nihat Öztürk, "Darbe girişimine karşı meşalenin ilk yakıldığı yer Marmaris'tir. Millet daha sahaya inmeden, Cumhurbaşkanımız daha açıklama yapmadan ben, il başkanımız, teşkilattaki bütün üyelerimiz, ilçe başkanlarımız Cumhurbaşkanımızı korumak için, Cumhurbaşkanımız gidene kadar otelin önünde etten duvar ördük. O gece hem demokrasiye, hem milletin iradesine sahip çıkmıştık." diye konuştu.

        Komisyona o gece yaşadıklarını anlatacaklarını ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

        "Birileri halen bir takım senaryolar yazmasına rağmen o gecenin bir tiyatro olmadığını, 15 Temmuz'un bir milli mücadele olduğunu, Muğla halkının destansı, birlik ve beraberlik içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza nasıl sahip çıktığını anlatacağız. Marmaris'te 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanımızın kaldığı otelde 2 polisimizi şehit verdik. Saat 03.00 gibi merkeze valiliğimize geldim. Valilikte başsavcımız daha darbenin ilk anında gerekli talimatları veriyordu. Başsavcımız, il emniyet müdürümüz, ilçe emniyet müdürümüz, gazeteci arkadaşlarımız, il jandarma komutanımız, yani konunun muhataplarının TBMM Darbe Komisyonu tarafından bilgilerine başvurulacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler