Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğiyle düzenlenen "Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası" sona erdi.

        Suriyeli gençlerin toplumsal entegrasyon sürecinin spor aktiviteleriyle artırılmasının hedeflendiği turnuvanın final karşılaşması, Hatay ile Kilis takımları arasında yapıldı. Altındağ Örnek Stadı'nda oynanan final maçında Kilis'i 3-0 yenen Hatay, şampiyon oldu.

        Final karşılaşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren takımlara ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci, UNHCR Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Paolo Artini, IMPR Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan verdi.

        Özekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 3 milyona yakın Suriyeli sığınmacının yaşadığına dikkati çekerek, "Bunların en önemli problemlerinden biri sosyal uyum. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla 230 gençlik merkezimiz ve 30'a yakın gençlik kamplarımızda sosyal uyum projelerimizi hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.

        "Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası"nın da bu projeler arasında yer aldığını belirten Özekinci, "Suriyeli kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı 16 kentte takımlar oluşturuldu. Suriyeli ve Türk genç arkadaşlarımız birlikte aynı takımda yer aldı. Takımlar en az 6 Suriyeli gençten oluştu." diye konuştu.

        Turnuvanın açılışını geçen hafta Antalya'da yaptıklarını hatırlatan Özekinci, şunları kaydetti:

        "Bu süreçte arkadaşlıkları daha da pekişti. Maçları kazandıklarında sevinçlerini paylaştılar, kaybettiklerinde birbirlerine sarıldılar, ağladılar. Bunları gördük. Bir arada yaşama kültürünü, sosyal uyumu, kardeşliği pekiştirmiş olduk. İnşallah, bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek."

        Artini ise ödül töreninde yaptığı açıklamada, sporun birleştirici yönüne işaret ederek, "Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ederim. Bu organizasyonun önümüzdeki yıl da devam etmesini umuyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler