Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - ​Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Çubuk Külliyesi'nde İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşenler için program düzenlendi.

        Rektörlük binasında gerçekleştirilen programda şehitler için Kur'an-ı-Kerim okundu, dualar yapıldı. Birlik ve beraberlik çağrılarının yapıldığı programda terör ve teröre destek verenler lanetlenerek kınandı.

        Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Metin Doğan, Türkiye'nin özellikle son yıllarda zor bir sürecin içinden geçtiğini belirterek "Geçtiğimiz hafta içindeki elim saldırılarda bu hainler bu bombaların pimini çekerken ne kadar suçlu iseler, aslında bu kuklaların iplerini elinde tutanlar da en az onlar kadar suçludur." dedi.

        Yaşanan olaylarla milletin ve devletin istikrarının hedef alındığını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

        "Yedi düvel birlik olmuş vatanımıza ya da milletimize saldırı halindedir. Hemen yanı başımızda dünyanın en büyük ekonomik ve siyasi askeri güçlerinin vekalet savaşları devam etmektedir. Bu savaşlardan doğan bütün yük de bölgedeki tek istikrarlı ülke Türkiye Cumhuriyeti'nin sırtına bindirilmeye çalışılmaktadır. Aslında hedef alınan devletimizin ve milletimizin bu istikrarıdır. Çünkü milletimiz artık dünyada 2 yüzyıldır kurulmuş bu nizamın baskılarına boyun eğmeyeceğini gür bir şekilde bütün dünyaya ifade etmektedir. Milletimizin şu anda yaptığı mücadele bir istiklal mücadelesidir. Dünyayı paylaşmak için yüz yıl önce savaşanlar, bugün hepimizin açıkça müşahede ettiği gibi kurdukları her oyunda insanların ölmesine ve mahvolmasına neden olmaktadır. Ne yazık ki kandırılmış hainler ise bu güçlerin elinde oyuncak olmuş sanki kendi beyinlerine kurşun sıkar gibi kendi vatandaşlarına güvenlik güçlerine kasteden soysuzlara dönüşmüştür."

        Doğan, Halep'te yaşananlara dikkati çekerek "Halep'te olduğu gibi insanlar hastanesiz aç susuz yarı çıplak yaşam mücadelesi vermektedirler. Türkiye Cumhuriyeti dışında mazlum milletlere sahip çıkan hiç kimse kalmamıştır. Kahraman Türk milleti bu özellikleriyle tüm dünyaya bütün mazlumlara ve Müslümanlara örnek olmuştur." diye konuşu.

        Düşmanlarla mücadelede birlik ve beraberliğin sağlanmasının tek başına yeterli olmayacağının altını çizen Doğan, herkesin üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmesi gerektiğini söyleyerek, ’’Biz de üniversiteler olarak milletin ve mazlumun hakkını koruyabilmek için ilimde ve teknolojide hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek Türkiye'yi inşa ve idame ettirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler