Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Tavas ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davanın geçen hafta başlayan duruşmasında 66 sanığın savunması alındı.

        Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde geçen hafta pazartesi başlayan duruşmaya, 31'i tutuklu 66 sanık ve avukatları ile sanıkların yakınları katıldı.

        Mahkeme heyeti, kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmasını aldı.

        Suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklardan yurt müdürü Ayşegül T, örgüt üyesi olmadığını, "ByLock" kullanmadığını belirterek, "Öğrencilere daha yumuşak davranır, sorunları ile daha çok ilgilenirdim. Bu yüzden öğrenciler bana ablaların ablası derlerdi." dedi.

        - "AK Parti dışındakilere oy verin talimatı"

        Tutuksuz yargılanan sanıklardan Raziye O, yurtta belletmen olarak çalıştığını belirterek, "Telefonuma bluetooth aracılığıyla "ByLock" programı yüklendi ama bunu şifreli olduğu için pek kullanmadım. Telefonumun işlem hızını düşürdüğü için sildim. Yurt çalışanlarında da bu programın olduğunu biliyorum ama kullanıp kullanmadıklarını bilmiyorum. Program şifre ile kullanılabiliyordu çok fazla açılabilen bir program değildi. Dini hikayeler gönderiliyordu onları yurttaki öğrencilere okuyorduk. 1 Kasım seçimleri öncesi geçen konuşmalarda AK Parti dışındaki partilere oy verilmesi şeklinde beyanların olduğunu duydum." diye konuştu.

        Tutuksuz sanıklardan Ayşe K, iki çocuğunu kaybettikten sonra eve kapandığını, çevresindekilerin kendisini evden çıkarmak için çalıştıklarını, attığı imza sonucu Adile Anne Hanımlar Derneği yöneticisi olduğunu savcılıkta öğrendiğini ifade etti. Suçlamaları kabul etmeyen Ayşe K, ifadesinden sonra rahatsızlanarak salondan çıktı.

        FETÖ/PDY'nin Tavas'taki çatı şirketi olduğu öne sürülen Asya Eğitim Hizmetleri AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal B, şirketin ticari amaçla kurulduğunu savundu. Kemal B. şirket ortaklarına neden kar payı dağıtılmadığıyla ilgili soruya, "Dersane binası yetersiz kalınca yeni bina yaptık, yurt ve pansiyonlar yaptık. Buna diğer ortaklar da rıza gösterdi. Gelirleri yeterli olmalı ki kar payı dağıtılmasında ısrarcı olmadılar." şeklinde yanıt verdi.

        Sanıklardan hasta oldukları gerekçesiyle duruşmaya katılmayan Ahmet D. ile Bayram Y'nin savunmasının, mahkemenin vereceği karar ile alınacağı öğrenilirken, tutuksuz yargılanan İsmail Y'nin zorla mahkemeye getirilmesi yönünde karar alındı.

        Duruşmanın yarınki oturumunda tanıklar dinlenecek.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Tavas Cumhuriyet Başsavcılığınca "FETÖ/PDY'nin Tavas'taki çatı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 72 kişi hakkında hazırlanan ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün örgütlenme şekli, hiyerarşik yapısı, bu yapıya bağlı kişilerin hareket tarzları anlatılıyor.

        İddianamede, FETÖ/PDY'nin Tavas'taki mütevelli heyet oluşumu, dershane, yurt, pansiyon ve okullardan oluşan eğitim yapılanması, ilçedeki kadın yapılanması ve ışık evleri yapılanması yer alıyor. "ABD imamı" olduğu belirtilen İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı ilçeye büyük önem verildiği belirtilen iddianamede, Büyükçelebi'nin 2014'te geldiği Tavas'ta 70 kadar kişinin katılımıyla toplantı yaptığına ilişkin bilgilere de yer veriliyor.

        Zanlılar hakkında "örgüt üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler