Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın Edremit Belediyesi ile Edremit Kaymakamlığınca Halep için başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

        İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van'ın Edremit Belediyesi ile Kaymakamlık tarafından bir süre önce Halep için yardım kampanyası başlatıldı.

        İlçedeki muhtarlar aracılığıyla kampanyayı duyuran belediye yetkililerinin vatandaşlardan tutanak karşılığında topladığı bir tır kıyafet, gıda ve nakdi yardım, Halep'teki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

        Köprüler Mahalle Muhtarı Yusuf Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te bir insanlık dramı yaşandığını ve herkesin bu noktada elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

        Vatandaşların Halep'teki ihtiyaç sahiplerine yardım göndermek istediğini ancak bunu nasıl yapacağını bilmediğini aktaran Bilgin, bu noktada devreye Belediye ve Kaymakamlık'ın girdiğini anlattı.

        Bilgin, kampanya sayesinde vatandaşların yardımlarını Halep'e ulaştırabileceğini belirterek şunları söyledi:

        "Herkes elinden geldiğince gerek kıyafet gerek gıda gerekse para olarak yardımda bulundu. Toplanan malzemeleri imzaladığımız tutanak karşılığında belediye ekiplerimize teslim ettik. İnşallah vesile olanlar sayesinde de Halep'e ulaştırılacak. Emeği geçen herkese mahalleli olarak teşekkür ederiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler