Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - MELİH PALAS - Oynadığı dizi ve filmlerdeki performansıyla dikkatleri çeken ekranların çocuk yüzü Aden Duru Orak, setlerdeki çalışma temposuna rağmen başarıyla sürdürdüğü eğitim hayatın tamamlayıp beyin cerrahı olmayı hedefliyor.

        Televizyon dizileri, çocuk programı, reklam filmleri ve son olarak TRT 1'de yayınlanan Suriyeli küçük bir kızın dramının anlatıldığı "Kırıntılar" isimli filmde "Suriyeli Adap" karakterine hayat veren 11 yaşındaki Aden Duru Orak, eğitim ve iş hayatı temposu ile geleceğe dair planlarını AA muhabirine anlattı.

        Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 24 Mayıs 2006'da doğduğunu ve şu an Karamürsel Bekir İlhami-Nedime Calp Ortaokulu 6'ncı sınıfta okuduğunu belirten Orak, 4,5 yaşındayken annesinin konuşma ve mimiklerindeki yeteneği fark edip, oyunculuk ajansına kayıt ettirmesiyle ekran serüveninin başladığını ifade etti.

        Orak, setlerin dışında kitap okumak, yüzmek, bisiklete binmek, paten sürmek ve arkadaşlarıyla vakit geçirmekten zevk aldığını vurgulayarak "Oyunculuğu her zaman, hayatımın her döneminde yapmayı düşünüyorum ama ben okuyup elime bir meslek almak istiyorum. Bunlardan ilki beyin cerrahı olmak, onun yanında çok iyi bir yönetmen olabilmek hayalim." dedi.

        İdolünün Türkan Şoray olduğunu dile getiren küçük oyuncu, Şoray'la bir dizi ya da filmde oynamanın kendisi için çok heyecan verici olacağını ifade etti.

        Türkiye'nin beğeniyle izleyeceği bir dizi veya filmde başrol oynamanın da hayalleri arasında olduğunu aktaran Orak, okulunun aksamaması için çekimlerin hafta sonları yapıldığını, geçen yıl da okul ikincisi olduğunu vurguladı.

        Orak, anne ve babasını çok sevdiğine değinerek "Onların bana olan sevgisi ve destekleri, benim için çok büyük bir sevgi. Ayrıca okul ve mahalledeki arkadaşlarımı, okul müdürümü, öğretmenlerimi de çok seviyorum." diye konuştu.

        Okul Müdürü Hamza Şahin de Aden Duru Orak'ın okulun başarılı öğrencilerinden olduğuna işaret ederek "Akademik yönden örnek biri. Sosyal ve kültürel faaliyetlerde öncülük yapar, özellikle de drama derslerinde arkadaşlarına örnek oluyor." değerlendirmesini yaptı.

        Şahin ayrıca Orak'ın ilçedeki kültürel yarışmalarda birçok dereceye sahip olduğunu da kaydetti.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler