Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - İnebolu ilçesinde, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        TARSİM Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can, Türk Ocağı Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, üreticilerin gerek tarım sigortasındaki prim desteğinden, gerekse diğer tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt yaptırmalarını söyledi.

        TARSİM'in devlet ve üreticilerin kurduğu bir havuz sistemi olduğunu dile getiren Can, " Kurumumuz çiftçilerimize 7 branşta sigortacılık hizmeti veriyor. 2017 yılından itibaren buğdayda kuraklık zararlarını da kapsama alıyoruz. Primin yarısını devlet ödüyor. Hasar gören üretici zararını sigortadan alıyor" dedi.

        Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nihat Derdiment, İnebolu Ziraat Odası Başkanı Suat Balaban, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler