Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Erbaa ilçesinde Hazreti Mevlana'nın 743'üncü vuslat yılı dolayısı ile Şeb-i Arus etkinliği yapıldı.

        Hazreti Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü dolayısıyla Erbaa Tepeşehir Yatılı Bölge Ortaokulunda Şeb-i Arus programı düzenlendi.

        Okul Müdürü Harun Uzun, programın açılışında yaptığı konuşmada, Hazreti Mevlana'nın yüzyılların mürşidi, çok uluslu bir şahsiyet olduğunu belirterek, "Hazreti Mevlana, insan-ı kamil ve medeniyetimizin medarı iftarı, bütün aleme malolmuş evrensel bir şahsiyettir. Ona duyulan ilgi, ona duyulan sevgi gün geçtikçe artarak devam etmektedir." dedi.

        Programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlana Celalettin Rumi'nin hayatını anlatan video gösteriminin ardından okul öğrencileri tarafından sema gösterisi sunuldu.

        Şeb-i Arus etkinliğine AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Mikail Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İlhami Demir, Behçet Kayıkçı, Mehmet Ar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler